СПИРУЛИНА – Нутритивна бомба што го буди имунитетот

Имуниот систем е апсолутно важен кога е во прашање способноста на телото правилно да се бори против состојби и болести. Препознавањето на знаците на слаб имунитет е важно за да по потреба се прилагоди начинот на живот и во секојдневното мени се внесат одредени суплементи  кои можат да ја подобрат и активираат неговата функција.

Постојат бројни суплементи кои имаат своја улога во подобрување на функцијата на имунитетот, но спирулината научно докажано е природна состојка која безбедно и брзо го “буди“ најдоброто во човековиот имунитет.

СПИРУЛИНАТА е моќна поддршка на целокупниот имун систем, создавајќи силна потпора за телото што ќе го користи во секојдневните проблеми, како загадување на воздухот, лоша исхрана, стрес и недостатокот на физичка активност. Еднаш кога ќе почнете да го јакнете вашиот одговор на овие останати проблематчни подрачја, спирулината може да оживее, активно работејќи на поддршка на здравјето на имуниот систем.

Клинички истражувања покажале дека спирулината го јакне имунитетот со позитивното влијание на антиоксидативната активност и имунолошките варијабли во телото.

Хранливите состојки во спирулината исто така може да помогнат во поддршка на имуниот систем и со својот антиоксидациски капацитет го поддржува здравјето на клетките и имунитетот.

ПРИРОДЕН БЕТА-КАРОТЕН

Спирулината е многу богата со природен бета-каротен, кој е супериорен во однос на синтетичкиот. Бета-каротенот е многу важен антиоксидант кој го штити телото од бројни ризик фактори.

ГАМА ЛИНОЛЕИНСКА КИСЕЛИНА

Ова  е есенцијална масна киселина која се наоѓа во мајчиното млеко и помага при развој и здравје на бебето.

ЖЕЛЕЗО

Железото е исклучително значајно за силен имунитет. Според научните студии, нашето тело го апсорбира железото од спирулината и до 60% поефикасно отколку железото од синтетичките таблети.

ВИТАМИН Б12

Спирулината е еден од најбогатите извори на витаминот Б12 кој е значаен за развој на црвените крвни зрнца.

 

San Sebastian Spirulina производите можете да го набавите во аптеките на: Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети … во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс и во сите подобро снабдени аптеки.

San Sebastian Spirulina можете да го можете да го нарачате онлајн
https://alfalab.mk/proizvodi/san-sebastian-spirulina/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
*(Достава до домашна адреса со брза пошта)