Како да го одржиш здравјето на стомакот при зголемен внес на храна?

Дали деновиве и ти имаш покачен апетит? Дали деновиве и ти јадеш помасна храна и везден нешто грицкаш по дома, некогаш и од чиста досада?

Богатиот топол оброк е вистинска утеха во зима, но и причина за низа дигестивни проблеми.  

Дигестивниот систем може да биде извор на значителни болести во зима, ако луѓето постојано јадат погрешна храна, не спортуваат и не се чуваат.

Стомачните проблеми често се поттикнати и од студениот воздух, кој од една страна го слабее имунитетот заедно со дигестивниот систем кој станува склон на инфекции, а од друга страна го забавува метаболизмот.

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Кога телото е изложено на студ, тоа инстинктивно се обидува да заштеди енергија и топлина така што го забавува метаболизмот. Кога забавува метаболизмот всушност забавуваат органите со работа, па варењето на храната е отежнато.

Конкретно, масната храна и слатките предизвикуваат хаос во цревата и најчесто водат до запек. Опаднатиот имунитет пак води до заразни дигестивни заболувања со типични симптоми како дијареја и повраќање.

Бесмислено е да те тераме да се откажеш од сета таа храна, особено сега пред празници.

Но, и тоа како ќе те натераме да ја пиеш спирулината на San Sebastian, бидејќи оваа сино-зелена алга има многу позитивно дејство врз органите за варење, но и врз целокупното здравје на човекот.

Спирулината го подобрува варењето на храната и ја обновува цревната флора. Луѓето после кратко време забележуваат подобрување од секој аспект – помала надуеност, помалку гасови, помалку стомачни болки и лесно празнење на цревата.

Дигестивниот систем целосно е зависен од протеините на спирулината. Тие ги обезбедуваат неопходните дигестивни ензими кои ја разградуваат храната.

Клучна улога играат и Б витамините присутни во спирулината, бидејќи и тие обезбедуваат непречена дигестија, брза апсорпција на хранливите материи и плус го контролираат апетитот.

Бидејќи го зајакнува имунитетот, спирулината индиректно ја обезбедува непречената функција на дигестивниот систем да го храни организмот и преку тоа да го снабдува со енергија, но и да го штити од токсини.

И сите овие ефекти ти ќе ги почувствуваш за многу кратко време, бидејќи спирулината е 95% сварлива и организмот веднаш ја апсорбира.

Spirulina San Sebastian за непречена дигестија и среќен стомак!

Spirulina San Sebastian може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети… во дрогериите на ДМ-дрогерии, Cosmo – Тинекс и во сите подобро снабдени аптеки.
Или нарачајте ONLINE со кликнување на копчетo КУПИ ВЕДНАШ

Повелете со нарачка на 02 3218 821