Необичен совет доколку имате масна коса и кожа со акни – 100 % проверено

Ако имате проблем со мрсна кожа или акни, обидете се да ја смените вашата исхрана и шопинг листа за купување.

Наместо млеко и сирење, некое време купувајте млеко од соја, млеко од бадем, лешник или ориз и тофу.

И покрај тоа што со векови се тврдеше дека млекото е одлично за убавата кожа, неодамнешното истражување покажува дека тоа кај жените често предизвикува зголемување на хормонот тестостерон , а со тоа – проблеми со кожата.

Поради зголемување на тестостеронот кожата дополнително се масти и често се појавуваат мозолчиња, затоа е добро  барем  на неколку недели  да го исклучите млекото и млечните производи од вашата исхрана, предупредуваат експертите.