Сок од туршија, најдобрата детоксификација за целото тело

Мешавината од вода и зачин со кои се заливаат краставиците за зимница, богата е со натриум и други електролити, поради што е исклучително корисна во случај на дехидратација против грчеви во мускулите, предизвикана од физички напори.

Експертите истакнуваат дека натриумот ја задржува водата во организмот, но и дека количеството на овој електролит кој се лачи низ порите од кожата, мора да се надомести. Течноста од туршијата идеален начин е тоа да се постигне и затоа следниот пат добро размислете пред да ја истурите.