Со Крилово масло до здрава и блескава кожа!

Криловото масло е  природно масло кое се добива од специјален вид на ракчиња наречени крил, кои живеат во чистите води на Антартикот.

Тоа е одличен природен извор на есенцијалните омега 3 масни киселини,ЕПА и ДХА, но за разлика од другите природни извори на омега 3, неговиот состав е побогат поради присуството на фосфоипиди,холин и астаксантин.

Токму ваквиот уникатен состав го прави криловото масло да е еден од најценетите додатоци во исхраната во светот, кои се користи како природен извор на Омега -3 масни киселини!

Присуството на фосфолипиди го олеснува транспортот на омега 3 масните киселини низ клеточните мембрани и ја зголемува нивната биоискористливост, затоа Криловото масло се смета за најдобар додаток во исхраната кој ќе обезбеди најголем внес на ЕПА И ДХА во сите клетки на телото!

Но дали знаеш дека Криловото масло покрај многуте придобивки за здравјето може да ти помогне да имаш здрава и блескава кожа!

Поради високата содржина на Омега 3 масните киселини, со редовна и долготрајна употреба на Криловото масло се зголемува хидратацијата и еластичноста на кожата,со што таа станува помека и понежна.

Научните судии докажуваат дека Омега -3 масните киселини се витални за здравјето на кожата затоа што:

  • Ја одржуваат нормалната структура и функција на кожата
  • Ја спречуваат дехидратацијата
  • Го намалуваат воспалението
  • Го намалуваат несоодветниот имун одговор при алергии и автоимуни заболувања
  • Заштитуваат од штетното дејство на УВ радијацијата
  • Ја зголемуваат толеранцијата на кожата кон сончевите зраци
  • Заштитуваат од предвремено стареење
  • Го помагаат заздравувањето на раните
  • Го стимулираат самоуништувањето на малигните клетки (апоптоза)

Докажано е дека недостатокот на Омега-3 во кожата води до нарушување на структурата, и нормалната функција на кожата, инфламаторните процеси се поизразени и таа станува поподложна на штетното дејство на надворешните фактори и микроби.

Затоа ако имаш постојани проблеми со кожата, можно е да имаш недостаток токму на Омега-3 масните киселини!

Овие драгоцени состојки не можеш во доволна количина да ги синтетизираш во своето тело, па затоа мора да ги внесеш со храна или со додатоци во исхраната!

Dr.Viton Krillax е висококвалитетен додаток во исхраната  кој содржи квалитетно крилово масло со дополнитело додаден астаксантин.

Астаксантинот е неверојатно силен антиоксиданс кој ги заштитува сите клетки во нашето тело од штетното дејство на слободните радикали, а има и силно противвоспалително дејство.

Криловото масло добро се поднесува, но луѓето алергични на морска храна не би требало да го користат.

Внимателни со употребата на криловото масло треба да бидат луѓето со нарушено крварење. И оние лица кои користат лекови кои го зголемуваат ризикот за крварење како аспирин,варфарин,ибупрофен,лук итн.

Криловото масло не смее да се зема две недели пре или после операција.

Dr.Viton Krillax сега е достапен е во во аптекитe на:  Зегин, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети и во други подобро снабдени аптеки, како и во дрогериите на dm и Cosmo – Тинекс.

Можеш да го нарачаш и онлајн на: https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-krillax/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот )

Dr.Viton Krillax може да ти го доставиме и на твојата домашна адреса со брза пошта!