Како најбрзо да го намалиш покачениот крвен притисок?

Ти зујат ушите, имаш чувство дека срцето забрзано или неправилно ти работи и главата те боли во тилот? Повремено ти се јавува и болка во градниот кош и несвестица?

Знаци кои најверојатно се твоја прва средба со дијагнозата на покачен крвен притисок. По правило оваа состојба не остава преголем впечаток, оти најчесто се открива случајно, но ваквите сигнали може да укажуваат дека имаш проблем со крвниот притисок.

Игнорирањето никако не ти е опција, особено што покачениот крвен притисок е главен ризик фактор за појава на кардиоваскуларни болести, а од нив страдаат 30-40 проценти од населението.

Стандардните лекови не се секогаш прв избор за средување на притисокот. Покрај физичката активност и балансираната исхрана, постои докажан природен “помагач“ кој допринесува за регулирање на крвниот притисок.

Криловото масло, особено во последнава деценија е препознаено како супериорен извор на омега-3 масни киселини, за кои бројни истражувања ја потврдиле моќта да го намалат крвниот притисок и на тој начин да го минимизираат ризикот од мозочен удар и срцеви болести.

Кога крвниот притисок не е регулиран, доаѓа до оштетување на крвните садови, но и на срцето, мозокот, бубрезите. А, тоа пак доведува до сериозни срцеви болести, мозочен и срцев удар и трајни оштетувања кои потешко се лекуваат.

Криловото масло на Dr. Viton – Krillax  е со исклучително важна специфичност, оти омега-3 масните киселини (ЕПА и ДХА) се расположливи за телото на уникатен начин. Тие во криловото масло на Dr. Viton – Krillax  се врзани на фосфолипидите, што е идентично на структурата на човечките клетки и се клучни за нивно правилно функционирање.

Астаксантинот е молекула што се содржи во криловото масло на на Dr. Viton – Krillax  и е чист антиоксидант со огромен капацитет да го одржи нормалниот проток на крв во крвните садови и на тој начин да го регулира крвниот притисок и да го одржува во нормално ниво.

Нема веќе „шетање“ на притисокот горе-доле. Две капсули дневно од твојот природен Dr. Viton – Krillax  и крвниот притисок ќе ти биде под контрола!

Dr.Viton Krillax сега е достапен е во во аптекитe на:  Зегин, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети и во други подобро снабдени аптеки, како и во дрогериите на dm и Cosmo – Тинекс.

Можеш да го нарачаш и онлајн на: 

https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-krillax/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот )

Dr.Viton Krillax може да ти го доставиме и на твојата домашна адреса со брза пошта!