Dr.Viton Bioferril – иновативна формула со микроенкaпсулирано железо, природен производ во борбата со анемијата!

Доаѓа пролетта, но дали твоите симтоми на целосна изнемоштеност, хроничен замор, немање елан и неизмерна желба за спиење се последица само на промената на годишните времиња или станува збор за нешто посериозно?

Ваквите симптоми на потполна изнемоштеност и немање сила, заедно со бледиот тен може да укажуваат на анемија и за нејзино дијагностицирање потребно е да се направи лабораториска крвна слика, па дури и дополнително може да се провери нивото на железо и феритин во крвта.

Анемијата кога е последица на недостаток на железо води до намалена виталност, намален имунитет, намалено психичко и физичко здравје.

Ова е многу често сценарио особено ако си жена во своите репродуктивни години или имаш обилни менструални крварења или проблеми со дигестивниот тракт.

Ако лабораториската анализа покаже дека имаш низок хемоглобин и број на црвени крвни клетки , тогаш повеќе од веројатно е дека имаш анемија и твоите непријатни симпоми ќе изчезнат кога ќе го покачиш нивото на железо!

На пазарот постојат многу препарати со чисто железо или железо во комбинација со други витамини и минерали.  Во додатоците за исхраната препорачана дневна доза на железо е 14 мг на ден и токму таа доза е содржана во 1 капсула Bioferril!

И тоа не е сѐ, железото во Bioferril е во форма на микроенкапсулирано железо пирофосфат, иновативната метода на микроенкапсулирање ја дава уникатноста на овој производ и обезбедува:

 • поголема апсорпција и биоискористливост во телото и многу подобар ефект!
 • микроенкапсулираното железо е нежно за желудникот (се препорачува и за бебeшки формули)!
 • нема непријатен метален вкус!

Освен микроенкапсулирано железо, Bioferril содржи и цинк, бакар, фолна киселина, витамини Б12, Б5, Б6, Б3,Б1, Биотин и Биоперин!

Bioferril e моќно оружје во борбата против анемијата кој ќе ти ја врати изгубената енергија и виталност!

Bioferril е уникатната формула со микрoенкапсулирано железо и внимателно одбрани витамини и минерали, која успешно:

 • помага при анемија (го покачува хемоглобинот и бројот на црвени крвни клетки)
 • го отстранува хроничниот замор
 • дава поголема физичка и ментална енергија
 • помага при анемија (го покачува хемоглобинот и бројот на црвени крвни клетки)
 • го зголемува дотокот на кислород во сите клетки во телото
 • ја подобрува мускулната функција
 • помага при “сидром на немирни нозе”
 • не го иритира желудникот

Престани да се чудиш зашто си уморна, ако имаш анемија пробај го Dr. Viton Bioferril уште сега!

Dr. Viton Bioferril сега е достапен е во во аптекитe на:  Зегин, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети и во други подобро снабдени аптеки, како и во дрогериите на dm и Cosmo – Тинекс.

Можеш да го нарачаш и онлајн на: https://alfalab.mk/proizvodi/bioferril/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот )

Dr. Viton Bioferril може да ти го доставиме и на твојата домашна адреса со брза пошта!