Празните шишиња од вино, претворете ги во снежен украс

Ако се голем љубител на виното, еве начин како да ги искористите празните шишиња на креативен начин.  Со малку имагинација и труд, можете да ги претворите во вистински снежен украс.

Потребно ви е:

  • 3 празни шишиња ( уште поубаво ако се со различна големина)
  • Основна бела боја
  • Четка за боја и четка за лепило
  • Крупна сол
  • лепило

Постапка:

  1. Измијте ги шишињата убаво (ослободете се од налепници и етикети), исушете ги и премачкајте ги со бела боја.
  2. Кога ќесе исушат убаво, премачкајте ги со лепило.
  3. Истурете ја кристалната сол на парче хартија и додека не се исушил лепакот, тркалајте го шишето во солта.
  4. Постапката повторете ја и со другите шишиња
  5.  За поуникатен печат, може да ставите крупна кристална хималајска сол со прекрасна розова боја.

DSCN6480

DSCN6484DSCN6556 DSCN6555