Зошто почесто ти скока крвниот притисок во зима?

Кога е студено, ти се јаде повеќе, а ти се работи помалку. Но, дали знаеш дека ваквата пракса води до зачестено покачување на крвниот притисок во зима?

Главоболка, болка во тилот, замор, поспаност, краток здив, сите овие симптоми укажуваат на покачен крвен притисок за кои најверојатно не си ни свесен.

Претстојните денови особено можат да бидат фатални за тебе!!!

Празници доаѓаат… тешко дека ќе одолееш на тешката храна… на парчето торта… на алкохолот. И ако загреан излезеш надвор, под дејство на студот крвните садови ќе се стеснат, крвта ќе почне отежнато да циркулира низ вените и артериите и ете го притисокот ќе ти скокне. 

За да не мора да се откажеш од сите овие ритуали што те прават среќен, едноставно заштити го организмот бидејќи има начин!

Дали некогаш си чул за ресвератрол? Тоа е еден моќен антиоксидант кој природно се среќава во црвеното вино, бобинките, грозјето, кикириките.

Токму на ресвератрол се базира Nature Essential Resveratrol, додаток во исхраната кој на природен и безбеден начин го одржува крвниот притисок на стабилно ниво.

Ресвератролот во Nature Essential Resveratrol доаѓа од два извори, од семето од грозје и од боровинки, бидејќи токму во нив концентрацијата на ресвератролот е многу повисока во однос на другите извори.

Бидејќи не можеш, а и не смееш да се потпреш на црвеното вино за да дојдеш до доволно висока доза ресвератрол што ќе успее да ти го намали крвниот притисок, додатокот Nature Essential Resveratrol ти е повеќе од потребен, всушност тој треба да ти стане навика.

Навиката да внесуваш ресвератрол на дневна база е навика што ќе ти го продолжи животот. Овој моќен антиоксидант ги чисти артериите од запушување, го нормализира притисокот и така обезбедува правилна функција на срцевиот орган.

После низа студии за ефектот на ресвератролот врз крвниот притисок, во 2015-та била направена конечна анализа која потврдила дека овој антиоксидант, кога се зема во големи дози, помага да се намали притисокот што се создава на ѕидовите на артериите додека срцето работи.

Тој тип на притисок е всушност систолниот притисок или горната бројка што ја гледаш при отчитување на крвниот притисок.

Систолниот крвен притисок обично се зголемува со возраста, бидејќи самите артерии почнуваат да ја губат својата еластичност и стануваат крути.

Но, стресниот начин на живот ги помести границите, па денес голем број млади луѓе се соочуваат со покачени вредности на систолниот крвен притисок.

Ваквите покачени вредности го зголемуваат ризикот од сериозни срцеви заболувања вклучувајќи и инфаркт.

Ресвератролот во Nature Essential Resveratrol е твоето најмоќно оружје да го намалиш овој ризик, бидејќи делува поинаку од сите здрави навики што ќе ги присвоиш во меѓувреме.

Имено, ресвератролот го намалува крвниот притисок така што поттикнува да се создаде во организмот повеќе азотен оксид кој ги опушта крвните садови во целост обезбедувајќи непречена циркулација.

Сега ти е јасно зошто Nature Essential Resveratrol е задолжителен адут на листата здрави навики што ќе ги присвоиш во името на нормалниот крвен притисок и здравото срце.

Nature Essential Resveratrol можете да го набавите во аптеките на: Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети … во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс и во сите подобро снабдени аптеки.

Nature Essential Resveratrol можете да го можете да го нарачате онлајн
https://alfalab.mk/proizvodi/resveratrol/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
*(Достава до домашна адреса со брза пошта)