ОМЕГА-3 МАСНИ КИСЕЛИНИ ЗА УБАВА И ЗДРАВА КОЖА

Една од честите заблуди е дека за заштитата на кожата повеќе треба да се мисли во текот на летните месеци.

Свесни за штетноста од УВ-зраците се вооружуваме со додатоци во исхрана и заштитни креми со висок СПФ заштитен фактор. А во зима?

Неповторлива понуда на Vitamin C Serum за 590 ден. + Подарок CLINOX

ЗА ДА НАПРАВИТЕ НАРАЧКА КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Евентуално посегаме по хранливи креми и не размислуваме за додатоците во исхраната наменети за убавина и заштита на кожата, нашиот најголем орган. А вистината е дека студеното време, ветерот, наглите температурни промени и престојот во затворен простор предизвикуваат засилено сушење, а понекогаш и посилни оштетувања на кожата.

Есенцијалните масни киселини имаат клучна улога во создавањето на липидна бариера на кожата и влијаат на одговорот на клетките на кожата на Ув-зрачењето. Тие истовремено ја навлажнуваат кожата ии ги ублажуваат дразбите, а нивниот недостаток се манифестира со сува кожа сколна кон иритации.

Нивото на омега-3 масните киселини влијае на развојот на различни воспалителни одговори во телото. Истражувањата покажуваат дека ЕПА и ДХА омега -3 масните киселини, благодарение на антивоспалителното дејство, може да бидат од огромна корист при воспалителни состојби, како што се псоријаза и акни.

ЕФЕКТ ПРОТИВ СТАРЕЕЊТО

Зрелата кожа исто може да профитиа од соодветен внес на омега-3 масните киселини. Имено, губењето на еластичноста е еден од неизбежните знаци на стареење на кожата, а постојат и научни докази кои укажуваат дека комбинацијата на ЕПА и ДХА, како и витаминот Е и Д3 може да ја подобрат еластичноста на кожата. Освен тоа, истражувањата покажуваат дека ваквата комбинација во форма на додаток на исхраната може да ја подобрат и цврстината на кожата.

Биолошкото стареење на кожата не може да се избегне, но за повеќето видливи знаци на оштетувања на кожата одговорно е Ув-зрачењето. Кога кожата е претерано изложена на УВ зрачење доаѓа до создавање на слободни радикали кои го оштетуваат ткивото на кожата, се појавуваат брчки, темни дамки.

Бројни научни истражувања укажуваат дека омега-3 масните киселини може да бидат значајна поддршка во заштита на кожата од оштетувања или дури и помош во опоравувањето од постоечките оштетувања и така да го намали ризикот од развој на малигни промени.

Омега-3 масните киселини, односно ЕПА делува на начин што ги попречува производството на факторите на воспалението. Истражување објавено во научното списание Archives of Dermatological Research покажало дека земањето ЕПА и ДХА делува фотопротективно и го намалува видловото црвенило на кожата.

Dr. Viton – Omega 3 – E+D3 е висококвалитетен додаток во исхраната кои ги содржи овие драгоцени масни киселини!

Dr. Viton – Omega 3 – E+D3 е достапен во аптеките на: Еурофарм, Виола, Галениум, Бети, и во други подобро снабдени аптеки, а го има и на рафтовите во ДМ-дрогериите и Cosmo – Тинекс!

Нарачај го веднаш онлајн

https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-omega3/

или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот)

Dr. Viton – Omega 3 – E+D3 ќе ти го доставиме на твојата домашна адреса со брза пошта!