Покачениот притисок во текот на ноќта и рано наутро може да биде знак за тревога. Еве зошто треба навреме да реагирате

Крвниот притисок се менува во текот на денот по вообичаен образец: навечер и наутро е нормален, а кој крајот на денот благо се зголемува, за да пред спиење повторно се нормализира.

Отстапките од овој образец укажуваат на можни здравствени потешкотии. Ова би можело да бидат некои од причините:

  • Немарност во контрола на притисокот
  • Опструктивна апнеа во сон
  • Болест на бубрезите
  • Дијабетес
  • Проблеми со штитната жлезда
  • Проблеми со нервниот систем
  • Кардиоваскуларни болести

Исто така, можно е да спаѓате во некоја од ризичните групи кога се во прашање потешкотии со неуреден или нерегулиран крвен притисок:

  • Работа во ноќна смена
  • Пушење
  • Подложност на стрес и напади на анксиозност

Auron TMB 1117 може да ги нарачате онлајн:
https://alfalab.mk/proizvodi/auron-tmb-1117/

Аурон апаратите може да ги може да ги набавите во аптеките на: Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)