Моќта е во природата – ферментиран црн лук најдобар пријател во борбата со дијабетесот!

Свежиот лук, и црниот ферментиран лук имаат позитивно дејство за регулирање на шеќерот во крвта, и затоа се препорачува редовно да се застапени во исхранатa на дијабетичарите.

Покачениот шеќер во крвта, во случај на дијабетес, го зголемува оксидативниот стрес,преку создавање на слободни радикали и докажано е дека давањето на антиоксидансни нутриенти и фитохемикалии го намалуваат ризикот од дијабетички компликации.

Со неколку научни студии било докажано дека лукот не само што го намалува нивото на шеќер во крвта, туку има и силно антиоксидансно дејство.

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Добиените резултати покажале дека ферментираниот црн лук има неспоредливо поголема антиоксидансна способност од свежиот лук, и би бил одличен додаток во исхраната на секое лице кое има шеќерна болест!

Дијабетесот тип 2, се карактеризира со покачено ниво на шеќер во крвта,најчесто како резултат на некој дефект во лачењето на инсулин,во делувањето на инсулинот или на двете.

Неконтролираниот дијабетес води до дијабетички компликации,како кардиоваскуларни болести,нефропатија,неуропатија и ретинопатија. Ваквите компликации, не само што го нарушуваат квалитетот на животот дијабетичарите,туку можат да доведат и до смрт, и затоа е неопходно истите да се превенираат или третираат.

Блaгодарение на брендот Dr.Viton, кој својата палета на производи ја збогати со уште еден природен додаток во исхраната, познат под името Dr.Viton Alizin,ферментираниот црн лук сега е достапен и кај нас!

Dr.Viton Alizin, доаѓа во пакување од 30 софт гел капсули, кои се лесни за употреба, и немаат непријатен мирис и вкус!

Црниот или ферментиран лук, е производ кој се добива од свежиот лук  (Allium sativum L.) кој е подложен на процес на ферментација кој се одвива на контролирана и висока температура (60–90°C) и висок процент на влажност на воздухот (80–90%). При овој процес  исчезнува непријатниот мирис силен мирис на лук, но истовремено се значително се зголемува нивото на антиоксидансите и другите лековити состојки.

Биоактивните состојки присатни во ферментираниот црн лук – Dr.Viton Alizin:

  • Имаат многу силно антидијабетско дејство
  • Го регулираат метаболизмот на шеќерите
  • Го нормализираат нивото на шеќер во крвта
  • Ја зголемуваат чувствителноста спрема инсулинот
  • Допринесуваат за нормална функција на имуниот систем
  • Ја намалуваат прекумерната телeсна тежина
  • Лукот помага за намалување на чувството на тешки нозе, и за добра циркулација.
  • Имаат силно антиоксидансно дејство
  • Ги намалуваат компликациите од дијабетот 

Редовната употреба на ферментиран црн лук, е одличен начин за превенирање на компликациите на шеќерната болест!

Нема потреба многу да размислуваш, пробај го Dr.Viton Alizin,уште сега!

СЕГА можеш да го нарачаш и онлајн на: https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-alizin/

Dr.Viton Alizin  сега е достапен е во во аптекитe на:  Еурофарм, Виола, Бети во други подобро снабдени аптеки, како и во дрогериите на dm и Cosmo – Тинекс!

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот ) dr

НАРАЧАЈ ВЕДНАШ и Dr.Viton Alizin може да ти го доставиме уште сега  на твојата домашна адреса со брза пошта!