Кортизолот си поигрува со твоите нерви! Намали го овој хормон на стрес со еден витамин и минерал

Стресот во мали количини е добар – прави да сме активни, продуктивни, поенергични, подготвени да го освоиме денот. Тоа е последица на излачување на хормон на стрес – кортизол.

Сепак, кортизолот знае да си поигрува со твоите нерви. Кога стресот е константен и во големи количини, резултатот е анксиозност, раздразливост, замор, нервоза, недостаток на енергија.

Магнезиум + Б6 за стрес под контрола

Со Dr. Viton – Magnezan B6 си обезбедуваш ефикасна метода за контрола на нивото на кортизол. Кога си под стрес, надбубрежните жлезди лачат уште повеќе од овој хормон кој може лесно да те доведе во состојба на анксиозност, хроничен замор, депресија, ослабено помнење и срцеви проблеми.

Истражувањата покажуваат дека минералот магнезиум е одличен за стабилизирање на расположението. Тој ги редуцира симптомите на луѓето кои се соочуваат со блага депресија или анксиозност. Како?

Со еден хромон, против друг

Магнезиумот поттикнува серотонин. Серотонинот е одговорен за пренос на пораките меѓу нервните клетки. Од него зависи расположението, емоциите, когнитивните фунции, апетитот, моторните и автономните функции. Серотонинот го носи ептитетот хормон на среќа, а колку ќе биде присутен во организмот, зависи од магнезиумот.

Од друга страна, Витаминот Б6 е главниот анти-стрес витамин по кој сите посегнуваме. Неопходен е за протеински метаболизам на клетките, нормално функционирање на нервниот и имуниот систем, создавање на хемоглобинот во црвените крвни зрнца и нормална хормонска активност.

Зошто е добро да ги пиете во комбинација? Бидејќи, витаминот Б6 ја подобрува апсорпцијата на магнезиумот!

Dr. Viton – Magnezan B6 е природен микс кој совршено и експресно го намалува стресот и ја елиминираат нервозата и напнатоста. Со него и животот повторно е убав!

Dr.Viton – Magnezan B6 можете да го нарачате онлајн:
https://alfalab.mk/proizvodi/magnezan-b6

Dr. Viton – Magnezan B6 може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на dm и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)