Како да создадеш резерви на железо во крвта?

Со слаби резерви на железо во крвта, нормално е постојано да си анемичен. 

Ако на секое станување ти се врти во главата, ако постојано си блед, уморен, малаксан и лесно се задишуваш, направи крвна слика.

Овие симптоми се јавуваат при пад на железо во крвта и ако крвната слика ти го потврди наодот, не чекај, веднаш почни да пиеш Spirulina San Sebastian!

Земи спирулина при први симптоми на замор

100% природната синозелена алга комплетно ја подобрува крвната слика за само 2 недели

Спирулината не само што содржи најмногу железо од било која друга природна намирница, туку нејзиното железо е целосно биоразградливо. Тоа значи дека организмот двојно повеќе го апсорбира и целосно го искористува минералот.

Железото е прв на листата микронутритиенти кои се во дефицит меѓу луѓето. Дури 25% од популацијата се соочува со анемија предизвикана од пад на железото во крвта.

Малкумина се свесни дека симптомите како замор, омалаксаност, вртоглавица, темни подочници, тахикардија, се поттикнати од пад на железото во крвта и затоа анемијата најчесто се открива сосем случајно.

Ако создадеш навика да пиеш Spirulina San Sebastian секојдневно, железото ќе ти биде секогаш во нормала, ќе имаш енергија на претек, а имунитетот ќе ти биде доволно силен за да те одбрани од актуелните вирози.

Колку спирулина е потребно за стабилно железо?

Но, што ако твоето железо е под долна граница? Што ако и покрај сите преземени мерки за да ја поправиш крвната слика, по неколку месеци пак си анемичен?

Во тој случај неопходни ти се РЕЗЕРВИ НА ЖЕЛЕЗО!

Нив ќе ги постигнеш со редовно земање 8 таблетки Spirulina San Sebastian. Спирулината создава депо на железо во организмот и затоа претставува трајно решение за анемијата.

Спирулината содржи дури 23 пати повеќе железо од спанаќот. Со една доза спирулина се покриваат дури 20% од препорачаниот дневен внес на железо.

Спирулината е 95% сварлива, а нејзините природни и органски состојки, вклучувајќи го и железото, организмот лесно ги апсорбира и целосно ги искористува. Токму затоа спирулината не го оптоварува дигестивниот систем, напротив го подобрува варењето на храната.

Спирулината содржи дополнителни состојки кои водат до складирање на железото во организмот

  • Витаминот Б12 е вистински ко-оператор во борбата со анемијата, бидејќи поттикнува создавање на црвени крвни зрнца и го намалува уморот и слабоста.
  • Витаминот Ц ја зголемува ефикасноста на железото кога се пијат заедно.
  • Антиоксидантите ги намалуваат клеточните штети предизвикани од недостиг на железо и го враќаат телото во нормала.

Доста пребројуваш што и колку си изел во текот на денот. Пиј Spirulina San Sebastian и биди спокоен.

San Sebastian Spirulina производите можете да го набавите во аптеките на: Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети … во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс и во сите подобро снабдени аптеки.

San Sebastian Spirulina можете да го можете да го нарачате онлајн
https://alfalab.mk/kategorija/san-sebastian/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
*(Достава до домашна адреса со брза пошта)