Колагенот докажано ги регенерира зглобовите и превенира од остеопороза

Морскиот колаген го поддржува повторното растење на ткивото во зглобовите и може да помогне во ослободување на болка во нив.

Дали некогаш сте забележале како изгледаат старите луѓе кога одат? Изгледа како да е многу болно да се движат. Плус, дехидратацијата и недостатокот од истегнување и недостатокот на колаген резултира со болка во зглобовите и воспаление.

Преку суплементација на колаген, можете да забележите како се враќа еластичноста на вашите зглобови, тетиви и лигаменти, и како симптомите поврзани со артритис се се помалку видливи.

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Едно истражување спроведено во Медицинскиот Центар Туфтс во 2012 со помош на детална магнетна резонанца проучувала што се случува кај луѓето откако 4-8 недели земаат суплемент на колаген.

Се покажало дека имале значително повеќе ‘рскавица во нивните колена. Каква демонстрација на повлекување на знаците на стареење!

Колагенот помага во превенирање на губење на коскеното ткиво (остеопороза)

Многу истражувања откриле дека може да ја превенирате и третирате остеопорозата преку суплементација со морски колаген затоа што тој има способност да ги стиумулира остеобластите, односно клетките кои го градат коскеното ткиво.

Истражувањата велат дека губењето на коскена маса е помало кај оние кои користат колаген.

Преку нашиот живот, постои константен круг на уништување на коскено ткиво и негова рекреација. Ова е начин на кој нашето тело одржува здрава структура.

Повеќето лекови за остеопороза делуваат на начин што го блокираат природниот начин на уништување на коскеното ткиво.

На краток рок ова функционира, меѓутоа долгата употреба на овие лекови, резултира во неможност на коските да се обноват, па затоа стануваат уште покршливи и кревки. Морскиот колаген го прави обратното. Тој го стимулира создавањето на ново коскено ткиво.

Dr. Viton – Collagen + C е природен морски колаген збогатен со Витамин Ц.

Dr. Viton – Collagen + C можете да го нарачате онлајн
https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-collagen-c/

Dr. Viton – Collagen + C може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)