Како да спречиш да ти се создаде тромб во крвните садови?

Знаеш ли дека болестите на срцето и крвните садови се најголем јавноздравствен проблем со смртоносни последици? Артериосклерозата е збир на болести при кои доаѓа до калцификација и запушување на крвните садови. Таложењето на масни наслаги во крвните садови доведува до стеснување на ѕидовите на артериите и создавање на плаки (наслаги) кои може да руптурираат, да создадат крвно згрутчување (тромб) и да се заглави во една од коронарните (срцеви) крвни садови и така да предизвика срцев удар.

Поради тоа, исклучително е важно да се грижиш за твоето срце и крвни садови. Увери се кој природен лек ги чисти твоите крвни садови и те штити од атеросклероза.

Неповторлива понуда на Vitamin C Serum за 590 ден. + Подарок CLINOX

ЗА ДА НАПРАВИТЕ НАРАЧКА КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Витаминот К2 во Dr. VitonK2 Komplex  е т.н. коагулациски витамин, со докажана моќ на природна превенција од срцеви болести и е витален за спречување на бројни заболувања и на срцето и крвните садови. Со редовното консумирање на витамин К2, се прави превенција од затврднување на артериите. Истражувањата покажале дека токму овој витамин може да спречи таложење на калциум внатре во артериите, а поради калцификацијата, крвните садови се затврднуваат и ја губат својата еластичност, што го зголемува ризикот од развој на срцеви болести.

ЗОШТО ДОАЃА ДО ЗАПУШУВАЊЕ НА КРВНИТЕ САДОВИ?

Најчеста причина за запушување на крвните садови е нездравиот начин на живот. Масните наслаги се таложат на ѕидовите од крвните садови, а тие се стеснуваат и стануваат тврди. Крвните згрутчувања се појавуваат кога факторите за згрутчување на крвта реагираат со масните наслаги и во целост го спречуваат протокот на крв и хранливи материи низ крвните садови.

Запушувањето на крвните садови може да биде предизивикано од:

  • Пушење – никотинот може да предизвика запушување на аортата, крвните садови на срцето и нозете
  • Висок притисок
  • Дијабетес
  • Исхрана богата со заситени масти што доведува до синтеза на лошиот холестерол
  • Стареење – што е природен пат за слабеење на крвните садови

Витаминот К2 во Dr. VitonK2 Komplex  го разградува калциумот во телото, а овој ефект помага во спречување на создвањето на наслаги (калциум и масни материи) на ѕидовите на артериите. Мазните и флексибилни крвни садови обезбедуваат здрава циркулација, намалувајќи го ризикот од штетни крвни згрутчувања и срцеви болести.

Студиите покажуваат дека ризикот од смртен исход кај едно лице поради срцево заболување, се намалува за 9% на секои дневно консумирани 10 микрограми витамин К2.

Dr. VitonK2 Komplex е идеална комбинација на витамин К2, како и витамин Д3, калциум, цинк и магнезиум, која совршено го чува здравјето на срцето и на крвните садови. 

Dr. Viton – K2 Komplex можеш да го набавиш и во аптекитe на: Еурофарм, Виола, Галениум, Бети, во сите други подобро снабдени аптеки, како и во ДМ-дрогериите и Cosmo – Тинекс!

Нарачај го веднаш онлајн на: 

https://alfalab.mk/proizvodi/k2-komplex/

или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот )

Dr. Viton – K2 Komplex ќе ти го доставиме на твојата домашна адреса со брза пошта!