Како да задржиш добар вид и здрави очи?

Те печат очите. Постојано ги триеш за подобро да гледаш? Ги чувствуваш како суви, заморени, а погледот замаглен? Понекогаш ти се појавуваат и точки. Иако ова во принцип се чести состојби кои и сами по себе се поправаат, дефинитивно се знак дека нешто ти го загрозува здравјето на очите.

Дека тајната за зачувување на видот е во превенцијата и навремената грижа за очите, потврдила и науката која вели дека околу 80% од глобалните оштетувања на видот може да се избегнат.

Ние знаеме која е најдобрата превенција за бистар и остар вид!

Спирулината на Spirulina San Sebastian е органски природен производ кој го намалува ризикот од дегенерација на окото и развојот на очно перде. Моќниот состав на спирулината и високиот процент на лутеин и зеаксантин во неа, ја прави совршен додаток во исхрана во насока на зачувување и поддршка на здравјето на очите.

Истовремено присуството на бројни антиоксиданти во Spirulina San Sebastian го намалува ризикот од очни болести. Развојот на катаракта и макуларна дегенерација се поврзува со продукацијата на слободни радикали и затоа е неопходно во дневната рутина да се внесуваат антиоксиданти кои ќе го поништат нивното штетно дејство.

А, Spirulina San Sebastian е токму тоа!

Бројните витамини, како и лутеинот и зеаксантинот во комбинација со цинкот и селен го прават Spirulina San Sebastian најдобар избор за одржување на централниот вид и јасното гледање.

Нема веќе заморени, суви и црвени очи. Со Spirulina San Sebastian ќе имаш јасна слика и здрави и бистри очи!

San Sebastian Spirulina производите можете да го набавите во аптеките на: Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети … во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс и во сите подобро снабдени аптеки.

San Sebastian Spirulina можете да го можете да го нарачате онлајн
https://alfalab.mk/proizvodi/san-sebastian-spirulina/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
*(Достава до домашна адреса со брза пошта)