Како да го држиш холестеролот под контрола

“Високиот холестерол е опасен“, “Води сметка за холестеролот“… се само некои од советите кои можеш секојфневно да ги слушнеш од страна на лекарите. Но, што е холестерол и зошто е важно да се води сметка за неговите вредности?

Во повеќето случаи, зголемениот холестерол е “тивок“ проблем кој вообичаени не предизвикува никакви симптоми. Многумина и не сфаќаат дека имаат висок холестерол додека не развијат сериозни компликаци, како што се срцев или мозочен удар.

Неповторлива понуда на Vitamin C Serum за 590 ден. + Подарок CLINOX

ЗА ДА НАПРАВИТЕ НАРАЧКА КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Повремената проверка на нивото на холестерол и триглицериди во крвта е еден вид на превенција, но дефинитвно клучот лежи во редовната грижа и одржувањето на нормално ниво на овие параметри.

Спирулината е докажана природна состојка Spirulina San Sebastian која ако редовно се консумира одржува здраво ниво на холестеролот, но и на триглицеридите. Истовремено со Spirulina San Sebastian ќе го подобриш метаболизмот, природно ќе го детоксицираш и исчистиш телото и ќе му овзоможиш на црниот дроб да работи правилно и навремено.

Бројни студии ја испитувале спирулината во лекувањето на одредни болести и докажано е дека може да помогне во подобрување на липидниот профил со зголемување на нивото на ЛДЛ (добриот холестерол), а намалување на ЛДЛ (лошиот холестерол), вкупниот холестерол и триглицеридите.

Со редовна употреба на органската спирулина на Spirulina San Sebastian ќе го одржиш здраво нивото на холестерол и триглицериди.

Пред се, на твоето тело му е потребен холестерол, оти игра витална улога во твојата способност да изградиш здрави клетки и телото без него не може да функционира. Тој е вид на липид и црниот дроб постојано го произведува. Од витално значење е за формирање на клеточните мембрани, одредени хормони и витамин Д. Со оглед дека не се раствора во вода, не може да патува низ крвта и за таа потреба, твојот црн дроб произведува липопротеини кои го транспортираат холестеролот. Две главни форми на липопротеините се: липопротеин со мала густина (ЛДЛ) и со голема густина (ХДЛ).

Кога холестеролот е висок и не се третира, може да доведе до таложење на наслаги во артериите. Со тек на време тоа може да ги стесни артериите и се јавува состојба позната како атеросклероза. Таа го ограничува протокот на крв и го зголемува ризикот од развој на опасни крвни згрутчувања (тромб).

Атеросклерозата може да резултира со многу компликации опасни по живот, како:

  • Мозочен удар
  • Срцев напад
  • Ангина пекторис (болка во градите)
  • Висок крвен притисок
  • Болест на периферните садови
  • Хронична бубрежна болест

Холестеролот не бира кого ќе нападне, затоа одржувај го неговото ниво нормално и здраво со Spirulina San Sebastian.

San Sebastian Spirulina производите можете да го набавите во аптеките на: Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети … во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс и во сите подобро снабдени аптеки.

San Sebastian Spirulina можете да го можете да го нарачате онлајн
https://alfalab.mk/proizvodi/san-sebastian-spirulina/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
*(Достава до домашна адреса со брза пошта)