Хималајската сол за здравје на целото семејство … СЛОБОДНО СОЛЕТЕ !!!

[pro_ad_display_adzone id=”11976″ popup=”1″ popup_bg=”#000000″ popup_opacity=”0.8″][pro_ad_display_adzone id=”11976″ flyin=”1″ flyin_position=”bottom-center” flyin_delay=”10″][pro_ad_display_adzone id=”11976″ flyin=”1″ flyin_position=”bottom-center” flyin_delay=”30″]Хималајскиот масив на планини се протега низ Азија, поминувајќи низ Кина, Непал, Мијанмар, Пакистан, Бутан, Авганистан и Индија. Многу луѓе ги поврзуваат Хималаите со Монт Еверест, највисокиот врв на планетава, но еве нешто ново за размислување – сол.

Некогаш одамна (неколку стотици милиони години наназад) голема количина на кристализирана морска сол, сега длабоко во Хималаите, била покриена со лава. И покрај фактот што е чувана во беспрекорни еколошки услови, опружена со снег и мраз, лавата ја заштитила солта од модерното дневно загадување води до заклучок дека Хималајската сол е најчиста сол која може да се најде на земјата. Сега се вади рачно и се носи во готварските продавници.

Зошто розово?

Многуте нијанси на розовa се показател на количеството на минерали и енергетски богато железо кои ги содржи оваа сол.

Придобивки

На истиот начин како што се пакуваат витамините и минералите во овошјето и зеленчукот, минералите се формираат во солта во склоп со работата на натриумот во синергија.

(Синергија е интеракција на повеќе елементи во систем да продуцираат ефект различен или поголем од збирот на нивните поединечни ефекти)

Јод – Природните соли се богати со јод, така што не мора вештачки да се додава.

Помалку конзумиран натриум – Хималајската сол е направена од исти состојки како и домашната сол, но кристалната структура е покрупна отколку преработената сол и по волуменот – па затоа оваа сол има помалку натриум. Морските кристали на солта заземаат помалку простор во една лажица отколку преработените зрна од домашната сол.

Пакувања од 80 и повеќе минерали и елементи – Хималајската сол се минерално пакувани кристали кои се формираат природно во земјата, а содржат 85,62 % натриум хлорид и 14,38 % други попратни минерали, вклучувајќи ги : сулфур, магнезиум, калциум, потасиум, бикарбонат, бромид, борат, стронциум и флуорид (во опаѓачки редослед на квалитет).

Поради овие минерали Хималајската сол може :

 • – Да создава на баланс на електролитите ;
 • – Да ја зголеми хидратацијата ;
 • – Да ја регулира содржината на водата внатре и надвор од ќелиите ;
 • – Ph балансирање (алкалност / киселини) и да помогне во намалување на излевање на киселините ;
 • – Да спречи грчеви во мускулите ;
 • – Да помогне во правилното функционирање на метабилзмот ;
 • – Да ги зајакне коските ;
 • – Да го намали крвниот притисок ;
 • – Да им помага на цревата да апсорбираат хранливи материи ;
 • – Да ја подобри циркулацијата ;
 • – Да ги разложи и елиминира наслагите со цел отстранување на отровите ;
 • – Дури се помнува и дека го подржува либидото, ги намалува знаците на стареење и го ослободува телото од тешки метали.

Розова сол против морска сол

Иако розовата сол доаѓа од планините, технички и тоа е морска сол. Имено, сите соли доаѓаат од солената вода, океанска или езерска сол. Сепак, Хималајската сол се вели дека е почиста и од морската сол.

Зошто домашната сол е инфериорна

Кај комерцијалната сол не само што ги исчистени минералите, покрај натриумот хлорот, туку е и хемиски прочистена, изветвена и греена на непотребно високи температури.

Во прилог на ова, третирана е со анти-стврднувачки агенси кои го спречуваат мешањето на солта со вода во контејнер за сол. Овие агенси исто така спречуваат разложување внатре во нашиот систем водејќи кон градење и потоа се сместува во органите и ткивата, предизвикувајќи сериозни здравствени проблеми.

Конечно, јодта кој се додава на солта е синтетички, кој пак е тежок за нашето тело да го преработи како што треба.Шокирачки, но по законите на САД, до 2 % додатоци може да содржи домашната сол.

Продажни места: Во сите аптеки на Еурофарм и сите подобро снабдени аптеки

Дознајте повеќе на: solhimalajska.mk

Нарачајте веднаш, кликнете овде.