Слободно солете со Хималајска сол

Хималајска кристална сол е најчистата сол на Земјатаи претставува богатство одминерали и енергија. Таа егзистира повеќе од 250 милиони години во подножјето на Хималаите најголемиот енергетски центар на Земјата далеку од секакви надворешни влијанија и загадувања.

Хималајската сол претставува извонредно чиста сол.Во себе содржи 84 видови минерали и елементи во колоиден раствор идентични со човековиот оранизам,поради што се лесно апсорбливи.Хималајската сол ја нарекувале и  бело злато” поради нејзината висока нутритивна вредност.Земајќи 1% раствор нахималајска сол, всушност ја земаме основата на животот во најенергетска и лесноапсорбирачка форма. Истите 84 минерали и микроелементи во иста пропорција се содржат и во организмотна секој човек.

Хималајската сол во својот состав содржи железо, сулфур, калиум, калциум, магнезиум и други елементи неопходни за организмот. Содржината на натриум е на пониско ниво и затоа солта не ја задржува водата во организмот.

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

 Хималајската сол е со исклучителна нутритивна вредност така да здравствените придобивки со користење на оваа сол се големи.Таа го снабдува организмот со сите потребни минерали,го регулира и воспоставува електролитниот баланс а со самото тоа и содржината на вода во организмот,го регулира крвниот притисок,делува антистресно и претставува природен антихистаминик, помага во чистењето на слузните наслаги од белите дробови – посебно корисно кај особи со астма и цистична фиброза,го регулира нивото на шеќер во крвта,ја подобрува апсорпцијата на храна во гастроинтестиналниот тракт,го регулира pH балансот во организмот особено во мозочните ќелии,ги зацрврстува коските,превенира појава на грчеви во мускулите,спречува појава на вени и испукани капилари во нозете и бедрата,превенира од појава на артритис и реума,спречува појава на бубрежни и жолчни каменчиња,полезна е во бременоста како за мајката така и за бебето, бидејќи го зголемува нивото на енергија и ја подобрува структурата на амниотичната течност. 

Нутритивна вредност во 100 грама хималајска сол:

  • енергетска вредност 0 Kcal
  • јаглехидрати 0.7 гр
  • протеини 0.1 гр
  • масти 0.1 гр

Натриум 18 грама,калиум 618 мг,калциум 205 мг,железо 105 мг, останати минерали во трагови.

Продажни места: Во сите аптеки на Еурофарм и сите подобро снабдени аптеки

Дознајте повеќе на: solhimalajska.mk

Нарачајте веднаш, кликнете овде.