Зошто да одберете хималајска сол, а не обична готварска сол?

Најздравата и најчистата сол на светот
Хималајската сол се создала пред околу 250 милиони години во подножјето во најголемиот енергетски центар на Земјата – Хималаите, во периодот кога планетата Земја била совршен екосистем и се смета за најздрава и најчиста сол на планетата. Оваа кристална сол се создала со сушење на праисториското море во кое настанал животот на планетата, прекриена со лава која перфектно ја сочувала нејзината структура. Хималајската сол е органска, свежа, чиста, непроменета и незагадена исто како и пред 250 милини години. Се ископува и се меле рачно со цел да се зачуваат сите нејзини својства и вредности. Во оваа форма се користи со векови и се нарекува „Кралска Сол“ и „Бело Злато“.
Хималајската сол во својата перфектна структура содржи 84 есенцијални минерали и елементи меѓу кои : Магнезиум, Селен, Калциум, Бакар, Цинк, Железо, Хром, Манган минерали  кои се од витално  значење за човечкото тело. Тие се наоѓаат во органска и колоидна форма. Форма која човековото тело лесно ја апсорбира.
Огромниот притисок на Земјината кора околу планинскиот венец на Хималаите создал совршена кристална структура слично како оние на скапоцените камења од био – енергетска гледна точка. Структура која ги содржи сите информации од исконските мориња, основата на сиот физички живот!

Зошто хималајска сол е здрава, а обичната готварска сол е штетна?
Солта е есенцијална за животот – не можете да живеете без неа. Меѓутоа, повеќето луѓе едноставно не сфаќаат дека има огромни разлики помеѓу стандардната рафинирана сол за готвење, на која се навикнати повеќето луѓе и користењето на здрава природна сол.
Стандардната гостварска сол, всушност е 97.5% натриум хлорид и 2.5% хемикалии и адитиви кои се многу штетни за здравјето. Сушена на над 650º С, вишокот топлина ја менува природната хемиска структура на солта предизвикувајќи потенцијална опасност за безброј проблеми во вашето тело. Морската сол одамна не е здрава бидејќи морињата се претвораат во депонии за штетни и токсични материи. Ако сакате вашето тело да функционира правилно треба да користите сол со сите природни елементи како хималјската чии кристали содржат 84 минерали и елементи неопходни за оптимално здравје,баланс и рамнотежа на организмот.

Здравствени придобивки од хималајаската сол
Хималајската сол со своите исклучителни карактеристики, е апсолутен океан на животна енергија. Хималајската сол ја сублимира и балансира Вашата енергија, таа целосно го ревитализира Вашето тело и ја потпомага правилната функција на Вашите органи, делотворно делува на кардиоваскуларниот систем и обновувањето на мозочните ќелии, ја зголемува психо-физичката кондиција, а светлоста стара стотици милиони години, втисната во бело-розикавите кристали ги прочистува DNK станиците и го зајакнува Вашиот имунитет. San Sebastian хималајска сол исто така:

 • Јa регулира количината на вода во телото.
 • Ja балансира PH вредноста на телото.
 • Го регулира крвниот притисок.
 • Воспоставува правилно срцебиење.
 • Го регулира вашиот сон – таа е природен хипнотик.
 • Го подбрура варењето и абсорбцијата на храна.
 • Го регулира сонот – таа е природен хипнотик.
 • Ги зајакнува коските и спречува остеопороза.
 • Спречува појава на проширени вени.
 • Го регулира шеќерот во крвта.
 • Најдобриот природен лек за синуси.
 • Делува силно против алергии.

Наша препорака: San Sebastian – Хималајска сол / 500 гр.

San Sebastian – Хималајска сол / 500 гр. можете да ја набавите во аптеките на Зегин, Тинекс маркетите и сите подобро снабдени аптеки.

или онлајн
https://alfalab.mk/proizvodi/san-sebastian-himalajska-sol-500-gr

или на телефонскиот број (02) 3218-821
(Секој работен ден од 8:30 до 15:30 часот)
Достава до вашата домашна адреса