Гасови, надуеност, тежина во стомакот… Како да ги смириш нервозните црева?

Синдромот на нервозни или иритабилни црева е често пореметување кое се манифестира со болки во стомакот и променет ритам на празнење на цревата во траење од најмалку три месеци. Ги зафаќа тенкото и дебелото црево и предизвикува симптоми како епизоди на пролив и запек.

Овој синдром спаѓа меѓу најчестите болести на дигестивниот систем и се јавува кај сите возрасни групи, а најчесто на возраст помеѓу 25 и 50 години.

Се појавува во неколку форми:

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

 • Доминантна дијареа (пролив)
 • Доминантна констипација (запек)
 • Доминантни болки во стомакот и надуеност
 • Наизменично доминантен запек и пролив

Се смета дека постои голема веројатност за добивање дијагноза на иритабилни црева ако имаш симптоми како што се повторувачка болка во стомакот и нелагодност барем три дена месечно во последните три месеци, заедно со два или повеќе од овие симптоми:

 • Олеснување од болка по празнење на цревата
 • Појава на болка или нелагодност поврзани со промени за зачестеноста на столицата
 • Појава на болка или непријатност поврзана со промени на формата на столицата

За лицата со дијагноза на нервозни црева се препорачува промена во исхраната, физичка активност и вежби за релаксација. Клиничките студии покажуваат дек значајно олеснување на симптомите може да даде и консумирањето на растителни влакна од акација.

Влакната од акација во прав на Dr. Viton – Bio fiber делуваат како природен стимуланс и активатор на мазните мускули кој ја придвижува содржинаѕа во цревата и влијае на нејзино полесно исфрлање од организмот.

Dr. Viton – Bio fiber има способност да ги ублажи цревните проблеми поврзани со синдромот на иритабилни црева, ја подобрува правилната работа на цревата, вклучувајќи ги и повремените запек и пролив. 

Dr. Viton – Bio fiber е природно брзо растоплив прав кој лесно може да се додаде во било која напивка, без да влијае на вкусот, бојата, текстурата или мирисот.

Консумирањето Dr. Viton – Bio fiber при синдром на нервозни црева може да помогне:

 • Да ја подобри работата на цревата при синдром на нервозни црева
 • Да го елиминира проблемот со запек и гастроинтестинална нелагодност
 • Да ја намали зачестеноста на неправилното работење на цревата и болка во стомакот
 • Ослободува од гасови, надуеност и чувство на тежина во стомакот

Dr.Viton – Bio fiber можете да го нарачате онлајн

https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-bio-fiber/

Dr.Viton – Bio fiber може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)