Драги дами … научете како да се заштитите од вагиналните инфекции

Според податоците од истражувањата, 3 од 4 жени имале барем еднаш во животот вагинална кандидијаза. Кај 45% од жените инфекцијата се повторува. Познато е дека поголемиот дел од габичните инфекции се должат на прекумерниот развој на Candida albicans.

Габите се микроорганизми кои нормално живеат во вагината. Нивната количина е незначителна. Обично, растот на габите се потиснува од друг микроорганизам од природната микрофлора на вагината, а тоа е Lactobacillus acidophilus.

Но, понекогаш и покрај заштитата, сепак се развива инфекција. На што може да се должи таа појава?

Како можни причинители на вагиналната инфекција најчесто се: прекумерната употреба на aнтибиотици, дијабетес, бременост или примена на некоја хормонска терапија, месечниот циклус, стресот, носење на тесни панталони и сентетички материјали како и слична облека и материјали кои можат да стегаат и да ја задржат влагата, а со тој начин да создадат поволна средина за развој на габички.

Како да се заштитиме од инфекција со кандида? Важно е да се знае дека габите “сакаат” влажна, топла и темна средина. Затоа е потребно кожата на гениталиите и слузница на вагината да се одржува што е можно посува и да се остава да дише.

Препорачливо е да се носи долна облека од памучни ткаенини, да се избегнуваат синтетичките материјали, вклучувајќи ги и хулахопките и стреч панталоните, да не се стои долго со воден костим за капење како и со испотена облека за гимнастика или фитнес, да се избегнуваат вагиналните тушеви и спрејови, миризливата тоалетна хартија, но и женските тампони.

ИЗЛЕКУВАЈТЕ ЈА КАНДИДАТА & ХПВ ВИРУСОТ ЗАСЕКОГАШ !

МАГИЧНАТА ТРОЈКА ОД NATURE ESSENTIAL СУПЛЕМЕНТИ ЗА ЗАШТИТА И ЛЕКУВАЊЕ НА ЖЕНСКИТЕ ИНТИМНИ ПРОБЛЕМИ

* СТОП ЗА КАНДИДАТА !
* СТОП ЗА ХПВ ВИРУСОТ, ЦИН 1, ЦИН 2, ЦИН 3 !
* СТОП ЗА ЗГОЛЕМНИОТ ВАГИНАЛЕН ИСЦЕДОК (БЕЛО ПРАЊЕ)!
* СТОП ЗА ВАГИНАЛНИТЕ БАКТЕРИСКИ ИНФЕКЦИИ!
* СТОП ЗА НЕПРИЈАТНАТА ВАГИНАЛНА МИРИЗБА & ЧЕШАЊЕ … НАЈДОБРАТА ЗАШТИТА ЗА ПОНЕЖНИОТ ПОЛ Е ВО ПРАВИЛНИОТ ИЗБОР НА 100% ПРИРОДНИ СУПЛЕМЕНТИ ОД NATURE ESSENTIAL .

 

super-3-kandida

prodazni-mesta-nature-essential1