Домашен Кандида тест … Како сами во домашни услови да се проверите без посета на гинеколог ?

Кандидата е габа и многу нејзини видови не се здравствено опасни. Нормално е да имаме мало ниво од оваа габа во нашето тело. Но некои видови можат да бидат штетни по вашето здравје, или пак доколку се најдат безопасните видови на погрешно место во вашето тело, можат да предизвикаат проблеми.

Ќе ви преставиме домашен тест, како едноставно, безплатно и сигурно да утврдите дали имате зголемено ниво на кандида во 4 чекори.

1. Пред да одите на спиење, наполнете една чаша со чиста вода и оставете ја покрај креветот.

2. Наредното утро одма штом ќе се разбудите, плукнете во чашата. Не се обидувајте да собирате поголемо количество на плунка, само тоа што ви се наоѓа во устата откако ќе се разбудите, тоа плукнете го.

3. Оставете ја чашата 15 минути.

4. Најдете извор на светлина и погледнете во чашата.

  • Доколку вашата плунка останала на површината на водата или пак се растопила, со вас се е во ред. Нормално е доколку во водата има меурчиња на воздух.
  • Доколку водата се заматила или пак се гледаат ленти од плунката, кои се спуштаат надоле, или доколку целата плунка се собрала на дното на чашата, постои голема можност да имате преголема количина на кандида во вашиот организам.

Во ваков случај треба да се советувате со вашиот матичен лекар.

Симптоми на зголемениот раст на кандида во вашиот организам:

Хронични габични инфекции со чешање, печење и појачан исцедок, надуванос и гасови, грчеви, дијареа, констипација, алергии, кивавица, затнат нос, хроничен исцедок од носната шуплина, зачестено кашлање, болка во грлото, астма, мала алергија на храна, хроничен умор, симптоми на нервниот систем како што е анксиозност, иритабилност, слабо памтење и слаба концентрација, проблеми со менструалниот циклус.

ИЗЛЕКУВАЈТЕ ЈА КАНДИДАТА & ХПВ ВИРУСОТ ЗАСЕКОГАШ !

МАГИЧНАТА ТРОЈКА ОД NATURE ESSENTIAL СУПЛЕМЕНТИ ЗА ЗАШТИТА И ЛЕКУВАЊЕ НА ЖЕНСКИТЕ ИНТИМНИ ПРОБЛЕМИ – РЕСВЕРАТРОЛШИТАКЕ & СУПЕРВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ:

* СТОП ЗА КАНДИДАТА !
* СТОП ЗА ХПВ ВИРУСОТ, ЦИН 1, ЦИН 2, ЦИН 3 !
* СТОП ЗА ЗГОЛЕМНИОТ ВАГИНАЛЕН ИСЦЕДОК (БЕЛО ПРАЊЕ)!
* СТОП ЗА ВАГИНАЛНИТЕ БАКТЕРИСКИ ИНФЕКЦИИ!
* СТОП ЗА НЕПРИЈАТНАТА ВАГИНАЛНА МИРИЗБА & ЧЕШАЊЕ … НАЈДОБРАТА ЗАШТИТА ЗА ПОНЕЖНИОТ ПОЛ Е ВО ПРАВИЛНИОТ ИЗБОР НА 100% ПРИРОДНИ СУПЛЕМЕНТИ ОД NATURE ESSENTIAL .

Совршена комбинација од 3 суплементи, 100% природни кои ќе го зајакнат вашиот имунитет, ќе го забавува растот на абнормалните клетки, ги обновува здравите клеточни станици и го штитат организмот од напади на вируси и инфекции и подобруваат имунолошкиот систем.

NATURE ESSENTIAL – SUPERVITAMINS & MINERALS  во себе ги содржи сите потребни витамини и минерали кои што се потребни како за превенција, така и за лекување на кандидијаза.

NATURE ESSENTIAL – РЕСВЕРАТРОЛ затоа што го забавува растот на абнормалните клетки и ги обновува здравите клеточни станици.

NATURE ESSENTIAL – ШИТАКЕ го штити организмот од напади на вируси и инфекции и го подобруваат имунолошкиот систем. Шитаке е најдобра застита од сите типови на канцер (превенција & дополнитела терапија). Шитакето штити Кандидата да не „напредува“ во по ризични стадиуми.

super-3-kandida

prodazni-mesta-nature-essential1