4 фантастични маски за лице

Здравјето извира однатре. Исхраната е многу важна и за физичкото и за менталното здравје и за убавината. Сега, со помош на природни овошки е време да го ослободиме лицето од токсини, да му ја вратиме свежината и сјајот и да се ослободиме од несаканите акни. Лесни и едноставни маски, кои можете да ги подготвите дома, а уште поубаво, ако ги викнете пријателките, па го правите ова во друштво.

0_big

Детокс со грејпфрут

 • 1 грејпфрут
 • 250гр. осевна каша
 • 250мл. Млеко
 • Измешајте ги состојките, ставете ја маската на лицето и оставете ја 15 минути. Исплакнете.

pumpkin-facial

Детокс со тиква

 • 1 мала тиква (пире)
 • ½ лажица мед
 • ½ лажица млеко
 • Измешајте ги состојките, ставете ја маската на лицето и оставете ја 15 минути. Исплакнете.

homemade-egg-facial-mask

Детокс со белки

 • 1 белка од јајце
 • 1 лажица мед
 • Измешајте ги состојките, ставете ја маската на лицето и оставете ја 15 минути. Исплакнете.

bty(41)

Детокс со кокос

 • 1 лажица мед
 • ½ лажица сокос
 • Измешајте ги состојките, ставете ја маската на лицето и оставете ја 15 минути. Исплакнете.