Зошто е битно да живеш без стрес почнувајќи уште денес?

Пренатрупан распоред , обврски, неплатени сметким, стресни ситуации, нервози по дома, нервози на работа… Се секираш и кога треба, но и кога не треба. Твој типичен ден. Уморно ти е телото, но и умот. А, се осеќаш како да не можеш да си помогнеш. Па влегуваш во колотечина која свесно или не, те “гризе“ од внатре и не е дека е безазлезна.

Стресот е тригер за бројни болести и најлошто е што иако навидум го осеќаш, не си свесен дека ти штети буквално на цело тело.

Знаеш ли дека можеш да го победиш стресот уште денес? Да се соочиш со бројните предизвици на секојдневието без да си наштетуваш сам на себе? И тоа без да посегаш по конвенционалните лекови, туку на природен начин да си го заштитиш целиот неврен систем.

Ти треба само една таблета дневно на Dr. Viton – Magnezan B6 која комбинира еден витамин и еден минерал во моќно дуо што експресно ќе те опушти, ќе те ослободи од напнатоста и нема да дозволи да ти страдаат нервите.

Магнезиумот и витаминот Б6 содржани во Dr. Viton – Magnezan B6 овозможуваат комплетна релаксација на сите нерви во организмот и не дозволуваат стравот, грижите и чувството на непријатност да те блокираат во извршување на секојдневните задолженија.

Магнезиумот во Dr. Viton – Magnezan B6 помага при регулирањето на хормонот на стрес – кортизол, за кој најновите истражувања покажуваат дека кога е на високо ниво во телото, може да биде тригер за низа здравствени проблеми, вклучувајќи дебелина и болести на срцето.

Витаминот Б6 има важна улога во одржување на бројни функции во организмот, меѓу кои регулирање на хормоналните активности, во метаболизмот на создавање енергија и влијае на нормалната психолошка функција.

Со Dr. Viton – Magnezan B6 си обезбедуваш ефикасна метода да го држиш под контрола нивото на кортизол, бидејќи кога си под стрес, надбубрежните жлезди лачат уште повеќе од овој хормон кој може лесно да де доведе во состојба на анксиозност, хроничен замор, депресија, ослабено помнење и срцеви проблеми.

 

Одбери Dr. Viton – Магнезан Б6!

Dr. Viton – Магнезан Б6 можете да го нарачате онлајн:
https://alfalab.mk/proizvodi/magnezan-b6

Dr. Viton – Магнезан Б6 може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)