Возврати му на секојдневниот стрес со овој адаптоген

Знаеш ли што е адаптоген?! Тоа е онаа работа, магија, чудо кое го бараш како контраодговор на ова време на стрес и брзо темпо во кое живееш.

Адаптогените се билки – корења, цветови, листови од хербални чудотворци кои имаат само една задача – да го направат телото отпорно на стрес.

Вистина е, стресот е добар за одржување на будност во организмот, но само кога е во мали и одредени дози.

За жал, секојдневнието тоа не го дозволува – мноштво информации, дразби, притисоци, финансиски и организациски вртлози и менаџирање со сопственото здравје.

Телото попушта, организмот прегорува.

Според едно истражување, 73% од луѓето имаат физичко заболување како последица на стрес, а меѓу најчестите болести кои се јавуваат како последица на стрес се срцевиот удар, синдром на нервозни црева, мигрена, покачено ниво на шеќер во крвта, депресија и прекумерна тежина.

АДАПТОГЕНИТЕ ГО ПРАВАТ ТЕЛОТО ОТПОРНО НА СТРЕСОТ

Адаптогените нема да те стават во состојба на зен, ниту да те заспијат, ниту да те преселат од твојата кожа во друга. Тие нема да ти ги избришат проблемите како со гума.

Адаптогените ќе го заштитат твоето тело од влијанието на стресот врз него.

Адаптогените се амортизерите помеѓу твојот организам и стресот. Тие се штитот од негативните информации и ситуации врз твоето здравје. Накратко – адаптогените те прават поимун на стрес.

БРОЈ ЕДЕН АДАПТОГЕН Е АШВАГАНДАТА

Адаптогени има многу – женшен, шисандра, астрагалус и ред други чии имиња потешко се изговараат. Но, убедливо и докажано најмоќен адаптоген против стресот и анксиозноста е АШВАГАНДА.

адаптоген
Нејзиното ботаничко име е Withania somnifera, а меѓу народот и во Ајурведата позната е под името Ашваганда – коњска сила. Името кажува сѐ, за да го преживееш ова темпо потребни ти се многу коњски сили.

За разлика од другите билки кои се користат како оружје против стресот, ашвагандата не го дава она чувство на меланхоличност, поспаност, летаргија. Напротив, таа ја зголемува енергијата и го буди организмот, истовремено смирувајќи го.

Ашвагандата ги контролира медијаторите на стрес во организмот, како што се:

  • Одредени протеини кои се активираат во стресни ситуации и
  • Стрес хормонот кортизол

КВАЛИТЕТОТ Е ВО KSM – 66

Dr. Viton – Ashwagen ја содржи докажано најдобрата ашваганда во светот – KSM – 66. Поддржана со најголем број клинички истражувања на пазарот, KSM 66 Ashwagandha во Dr. Viton – Ashwagen претставува патентиран екстракт од корен од ашваганда со највисока концентрација на витанолиди кои го намалуваат чувството на замор и ја зголемуваат енергијата и виталноста на организмот. Dr. Viton – Ashwagen ги прави телото и умот поотпорни на стрес, ги ублажува симптомите на анксиозноста, го подобрува имунитетот, го подобрува сонот.

Dr. Viton – Ashwagen го враќа оптималниот баланс на организмот.  

Можете да нарачате онлајн на:

https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-ashwagen/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821

(Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот)

Производот може да Ви биде доставен на адреса со брза пошта!