Ашваганда е новиот дијазепам на современиот свет

Си се уверил дека нема нешто посилно од дијазепам што може да ти помогне да излезеш на крај со стресот?

Веднаш ќе ти кажеме, твоите методи се застарени и датираат уште од 1963-та година.

Ашваганда е новиот дијазепам!

Тоа е билка која е подеднакво моќна да го смири нервниот систем, но и да му пружи на телото многу други бенефити.

АШВАГАНДА – ГО НАМАЛУВА СТРЕСОТ, АНКСИОЗНОСТА И ДЕПРЕСИЈАТА

Ашвагандата е класифицирана како адаптоген – природна супстанца која има способност да го намали ефектот на стресот врз телото.

Повеќекратните студии покажаа дека луѓето кои страдаат од хроничен ментален стрес, со секојдневна консумација на 300 мг ашваганда, значително го намалиле стресот и нивото на анксиозност. Билката покажува посебен ефект во случај на социјална анксиозност која често ги погодува младите луѓе денес.

Ашваганда делува така што го намалува нивото на кортизолот – хормонот на стрес – (од 14,5 до 27,9 %) кај комплетно здрави луѓе изложени на стрес.

Во една од студиите, истата доза на Ашваганда ги намалила симптомите на депресија кај испитаниците за дури 77-79,2 % во рок од 60 дена, што е неверојатно моќен ефект што може да им парира на низа традиционални западни лекови.

ДОЗИРАЊЕ

Ашвагандата е потполно безбедна за консумирање, а поради својата моќност треба да се дозира во мали количини од: 300-600 мг дневно.

KSM-66 Ашваганда – ЗЛАТЕН СТАНДАРД

Не сите ашваганда суплементи се создадени исти. Кога станува збор за најдобрата ашваганда, KSM-66 важи за златен стандард.  

Се добива со уникатен процес на екстракција од коренот на билката од причина што тој го содржи целиот спектар на делување и состојки во оригинална рамнотежа. Лисјата строго се избегнуваат со цел да се добие екстракт од ашваганда со највисок квалитет и најдобра биорасположивост, без додаток на адитиви.

Клиничките студии постојано покажуваат дека KSM-66 ашваганда има највисока концентрација на екстракт од коренот на билката. Овие студии обезбедија бројни докази дека токму овој екстракт го ослободува телото од стрес, ја подобрува когнитивната функција, физичките перформанси, па дури и либидото.

Истражувачите исто така покажаа дека екстрактот од ашваганда KSM-66 ја зголемува сексуалната благосостојба и кај мажите и кај жените, го подобрува производството на тестостерон кај мажите и ги ублажува симптомите на перименопауза кај жените.

Dr. Viton – Ashwagen е нов додаток на исхраната кој го содржи KSM-66 златниот стандард и затоа најефикасно ќе го поддржи организмот во периоди на ментална и нервна напнатост и вознемиреност.

Dr. Viton – Ashwagen содржи 60 капсули кои може да се земаат еднаш или два пати во денот, согласност потребите. Со една капсула телото е покриено со 300 мг, со две капсули се добиваат 600 мг чист KSM-66 екстракт од корен од ашваганда.

Стресот нема да те одмине, но сега можеш да се носиш со него на најдобриот можен начин.

Обиди се уште денес со Dr. Viton – Ashwagen и врати го спокојот и мирот во својот живот. 

Dr. Viton – Ashwagen можете да нарачате онлајн на:

https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-ashwagen/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821

(Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот)

Производот може да Ви биде доставен на адреса со брза пошта!