Бидете професионален италијански пица мајстор и подгответе ја највкусната и најздравата пица за Вас и Вашето семејство …
Состојки:
- 4 лажици маслиново масло
- 2 згмечени лукчиња
- 1 големо тенко исечено парче од домат
- ¼ шолја SUPER MAGMA
- ¼ шолја борови бадеми
- 500 гр. изрендана моцарела
- 12 ситно исецкани листови од зелје,
- 2 кафени лажици сусамово семе
- 1 тесто за пица (целосно гранулирано)
Загрејте ја рерната на 180ºС Целзиусови. Во голема тава, загревајте ги лукот и маслиновото масло на средна температура. Гответе ги најмногу две минути. Додадете ги зелјето, лукот и доматите во тавата. Овие состојки гответе ги 15 минути или додека зелјето не омекне. Ставете ги овие состојки во лонец, а потоа додадете шолјата со SUPER MAGMA . Сите состојки треба добро да бидат измешани. Тогаш, земете го тестото и раширете го на масата. На него ставете рендана моцарела, а потоа додадете ги измешаните состојки. Посипете одозгора со малку боров лешник. Намачкајте ја отстрана со сусамово масло. Ставете ја пицата во сад за печење и во рерна да се испече. Печете ја 20 – тина минути или додека не стане крцкава.