Супер Магма – супер микс за супер здравје!

Зелената супер храна има највисоки концентрации кои се лесно сварливи, витамини и минерали кои го штитат и лечат телото. Пиењето сок од млади зелени житарици  претставува силно детоксикациско средство и извор на антиоксиданси, со што телото може да се заштити од многу болести кои денес постојат.

Кога растат во органски услови, листовите од млади зелени житарици задржуваат 82 до 92 минерали присутни во земјата , а се проценува дека 1 лажичка прашок од зелената супер храна ( 3 гр ) содржи иста количина на хранливи материи како и половина килограм органски одгледувани овошје и зеленчук.

Пченичната и јачменовата трева се најновиот тренд во здравата исхрана. Се нарекуваат зеленозлато на здравјето бидејќи спаѓаат во најмоќните природни детоксикатори и обилуваат со важни нутритиенти – антиоксиданси, хлорофил, витамини и минерали. Пченичната трева содржи повеќе од 100 елементи неопходни на организмот и тоа минерали (калиум, калциум, железо, магнезиум и натриум), витамини ( А,Ц, Б, К, Е), масни киселини, ензими и есенцијални амино киселини. Јачменовата трева е богата со витамини Б1, Б2, Б6, Б12 и бета каротен. Богатите и зелени листови на јачменот се одлични чувари на здравјето, а острината на пченичната трева ќе ја разбуди енергијата во вашето тело.

Нивниот спектар на дејство е широк и разновиден. Без оглед на намената, како превентива за зајакнување на имунитетот или за намалување на телесната тежина, моќната комбинација на пченична и јачменова трева покрива широк спектар од човековото здравје. SUPERMAGMA содржи повеќе од 90 елементи од почвата и е еден од најбогатите природни извори на витамини А и С. Таа ги содржи сите познати минерални елементи и е богата со калциум, магнезиум, фосфор  и железо. Моќна комбинација од природата, богатство од хранливи материи, сите витамини, минерали, антиоксиданси, ензими, аминикиселини и неверојатни 70% хлорофил – „крв на растенијата“.

ПРОДАЖНИ МЕСТА:
Еурофарм Аптеки, Виола Аптеки, Галениум Аптеки, Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

НАПРАВЕТЕ БРЗА ONLINE НАРАЧКА: 
https://alfalab.mk/proizvodi/san-sebastian-super-magma-150gr

Направете телефонска нарачка секој работен ден од 8:30 до 15:30 часот.
Телефон за нарачки: 02 3218 821
(Достава до домашна адреса со брза пошта)