Направи сам: Уникатна Велигденска декорација

Овој Велигден може да го декорирате домот малку поразлично од вообичаеното – со велигденско венче во облик на зајче. Најмладите членови ќе се израдуваат многу, а изработката е доста едноставна.
Потребни ви се само 30 минути, тенка жица, лепак, ножички и зелени гранчиња кои лесно се обликуваат. Може да додадете и неколку украсни јајца или пак сатенски ленти со кои ќе го украсите.
napravi-sam-veligdensko-vence-zajce-02
napravi-sam-veligdensko-vence-zajce-03
napravi-sam-veligdensko-vence-zajce-04
napravi-sam-veligdensko-vence-zajce-05
napravi-sam-veligdensko-vence-zajce-06
napravi-sam-veligdensko-vence-zajce-07
napravi-sam-veligdensko-vence-zajce-08napravi-sam-veligdensko-vence-zajce-09napravi-sam-veligdensko-vence-zajce-10