TTC – 10, неверојатен препарат кој не Ви ги одзема цигарите & задоволството, туку само отровите од секоја испушена цигара…сега достапен и во Македонија

TOBACCO TOXIN CLEANSER или ТТС-10 е нов револуционерен производ, кој направи компромис помеѓу штетноста на цигарите и уживањето во пушењето. ttc-10-1000x1000
TTC-10, НЕ ВИ ГО ОДЗЕМА ЗАДОВОЛСТВОТО & УЖИВАЊЕТО КОЕ ГО ЧУВСТВУВАТЕ СО СЕКОЈА ИСПУШЕНА ЦИГАРА …TTC-10 ГИ ПРОЧИСТУВА ВАШИТЕ ОМИЛЕНИ ЦИГАРИ ОД СИТЕ ШТЕТНИ СОСТОЈКИ КОИ ДОСЕГА ГИ ВНЕСУВАВТЕ ВО ВАШЕТО ТЕЛО !

Познато е, дека пушењето предизвикува многу хронични и неизлечиви болести, па уште повеќе е познато, дека пушењето е премногу раширена социјална појава и тешко се одвикнува. ТТС-10 е нов револуционерен производ, кој направи компромис помеѓу штетноста на цигарите и уживањето во пушењето. ТТС-10 метода со кристална апсорпција со трибомеханичко активирање на гранулите со зеолит, го отстранува најголемиот дел на штетните материи од тутунот пред да се запали цигарата.

Откажувањето е „невозможна мисија“ за повеќето пушачи , Ве советуваме да не си дозволите да запалете ниту една цигара, кој не ја пречистил незаменливиот ТТС-10!

Употреба на ТТС-10

ТТЦ -10 е обликуван така да се стави во кутијата со цигари. Зазема простор колку една стандардна цигара. Во ново отворената кутија со цигари земаме една цигара и наместо неа го ставаме ТТС-10, кој што во кутијата останува се додека не ја потроши-ме последната цигара. И така постојано – од потрошената кутија го преместуваме во новата.
-TOBACCO-TOXIN-CLEANSER-TTC-10-_slika_O_3578295 (1)
Употребата на ТТС-10 нека Ви стане здрава навика, кој го исполнува секојдневниот ритуал при пушењето на цигари. На високо апсорбираните активирани гранули на зеолитот во ТТС-10 им е потребно само 30 минути за постигнување на целосен ефект на детоксикација.

По 24 часа најголемиот дел од штетните состојки од цигарата се отстранети, по 48 часа е достигнат максимален ефект на детоксикација на сите цигари во кутијата. ТТС-10 може да се употребува за детоксикација на 500 кутии со цигари, а потоа е потребно да се замени. Употребата на две или повеќе ТТС-10 во една кутија сразмерно го забрзува причистувањето на сите цигари.

Која е тајната на TTC-10 ?

Принципот на функцинонирање се заснова на високо јонизираниот и абсорбциониот потенцијал на зеолитот и едноставното технолошко решение форсирано од микрострујниот воздух во куќиштето на ТТЦ -10, со кој што моментално се создава идеална PH средина во кутијата со цигари која пак овозможува да се ослободат токсичните материи од тутунот. Ослободените токсини трајно се врзуваат во тетрахедралната структура на зеолитот.

Зеолит

Основна суровина во ТТЦ-10 производот е вулкански камен клиноптиолит зеолит од типот А ZXYMS-5. Тоа е тродемезионален микропорозен цврст кристал кој во својата структура содржи атоми на кислород што овозможува да во неговиот празен простор (молекулски шуплини или канали) да се собираат катјоните , водата и молекулите на другите хемиски супстанции. Заради неговата регуларна и репродуктивна структура, зеолитот овозможува штетните соединенија да се заробат, запрат и да се разменат внатре во него. Комбинацијата на бројните својства меѓу кои и микропорестос, јонизација, способност да се развие внатрешна киселина, висока температурна стабилности голема интерна површина, се чини дека овој тип на зеолит е единствен меѓу неорганските соединенија.

Штетни материи во тутунот

Помеѓу најпознатите штетни материи во тутунот како што се никотинот, катранот, јаглерод моноксид  и гасовите на чадот на тутунот, познати  се вкупно 43 канцерогени како и 4000 други штетни материи, а ниедна корисна. Покрај тоа тутунската индустрија додатно внесува уште 600 хемиски компоненти. Сулфурот се додава за неквалитетниот тутун да добие жолта боја. Оловото се додава за да се корегира вкусот и заради оваа состојка пушачите често чувствуваат метален вкус во устата. За да се стабилизира влагата, се внесува антифриз. За пепелта се додаваат азбестни влакна, а за да се постигни белузлава боја, се венсува титан-диоксид. Покрај тоа, само со голема доза на радиоактивност може да се произведе квалитетен тутун. На крај треба да се спомене дека со согорувањето на тутунот и хартијата се создава селен водород , 200 пати поотровен од цијановодородни киселини. slika2 Докажана ефикасност

Бројни испитувања извршени во лабараториите докажале дека ТТЦ-10 со методот на кристална апсорбција ги елиминира најголемиот број на штетни материи од тутунот уште пред да се запали цигарата. 20 милиони пушачи во Америка го прифатиле зеолитот како опција за ослободување на чадот од цигарите од штетните материи кои се наоѓаат во него, без влијание на веќе познатата арома на тутунот. Користењето на ТТЦ-10 при првата употреба докажува зошто моментално е најпродаван и најбаран производ на светскиот пазар.Со постојаната употреба на ТТЦ-10 во период од најмалку 4 недели,  веќе сте направиле доволно за себе за да не мора секој ден да размислувате како со пушењето си правите лошо.

ЕНЕРГЕТИКС МАКЕДОНИЈА ПОЗНАТИ ПО СВОЈАТА ХУМАНА МИСИЈА – СО СЕКОЈА КУПЕНА TTC-10 ДОНИРАТЕ !

Свесни за фактот дека во денешно време повќе луѓе боледуваат од рак на белите дробови или некои други болести предизвикани од пушењето, одлучивме да секоја од 30те земји каде што се продава ТТЦ-10, дел од парите од секоја продажба да ги донираме за хуманитарни цели. На тој начин заедно ќе допринесеме за превенцијата и поддршката на милиони луѓе во светот кои се борат против оваа болест.

Со купувањето на ТТЦ-10 сте направиле здрав потег за самите себе, а хуманост за другите луѓе.

Вашиот ТТС-10 од ENERGETIX може да го порачате на телефоните :  
02/ 324-5454 , 072-227-675 , 071-231-658.

Посете ја официјалната веб страна на ЕНЕРГЕТИКС : WWW.ENERGETIX.COM.MK

Официјална ФАН СТРАНА на ЕНЕРГЕТИКСwww.facebook.com/Energetix.Makedonija

energetix logo br 2 clean

Energetix – Македонија: 
Адреса: Бул. Св.Климент Охридски
54-2/2 
1000 Скопјe
Работно време од 10:00 – 19:00 часот
сабота од  10:00- 
13:00 часот.