Тибетскиот еликсир на младоста и долговечноста (рецепт)

Тибетскиот еликсир на младоста и долговечноста е многу едноставен да се направи, а за него пишуваат многу лекари и специјалисти за источната медицина.

Сите знаеме колку е здрав медот, толку за да се споредува со лекот. Токму медот е главна состојка и на овој еликсир. Ова средство одлично го зајакнува имунитетот, ја регулира работата на гастроинтестионалниот тракт, ги чисти крвните садови и црните дробови, го подобрува тенот и ги мазни брчките.

Покрај фактот е дека ќе изгледате помлади, засекогаш ќе се ослободите од опстипација и никогаш нема да дознаете што е тоа склероза.

За подготовка на еликсирот потребни се само три состојки : 100 мл свеж лимонов сок, 200 грама мед и 50 мл квалитетно маслиново масло.

Измешајте ги сите состојки и земајте ја подготвената смеса секое утро по една лажица на празен желудник. Овој еликсир се препорачува два пати годишно по еден месец, на есен и на пролет.