Избелете ги забите со лушпа од банана (100% ефикасно и проверено)

За да имате блескава насмевка освен редовната хигиена, избегнувањето на цигарите и кафето има уште еден трик кој помага во избелувањето на забите.

Едно природно, ефикасно и бесплатно средство се наоѓа во вашата кујна.

Земете лушпа од банана и со нејзиниот внатрешен дел тријте ги забите и непцата околу 2 минути. После тоа измијте ги забите со паста.

Поточно, калиумот, калциумот, магнезиумот и витаминот Д, кои се наоѓаат во кората од банана се одлични за забите, а и помагаат во нивното белење.

Уверете се самите.