Тајните на Д-р Оз за совршена мазна кожа без целулит

Постојат многу средства, скапи и ефтини, вежби, масажи, начин на изхрана итн. што би требало да ви помогнат да се ослободите од целулитот. Ни, ретко кој од тие третмани успева, затоа ви го преставуваме советот на популарниот Д-р Оз.

Кафето, кое за многумина претставува утрински ритуал, сега се придружува во борбата против целулитот. Тајната се крие во кофеинот кој има стимулативно и диуретичко делување, што значи дека го подобрува протокот на крвта, што е од клучно значење за циркулацијата.

Во контакт со кожата, оваа магична комбинација ги разбива масните наслаги, решавајќи го проблемот со неудобноста од кожата како портокал, која е честа кај многу жени. Имено, целулитот настанува поради недоволниот крвотот на одредени делови на телото што ја објаснува неговата честа појава кај жените кои често седат.

За целиот третман се потребни околу 15 минути и :

  • ½ шолја мелено кафе
  • 1/3 шолја кафен шеќер
  • Маслиново масло

Оние кои во својата кујна немаат маслиново масло, можат како алтернатива да употребат и лосион или млеко за тело.
Иако навидум изгледа многу едноставна и можеби помалку елегантна од останатите поскапи креми, сепак и самите научници ја потврдуваат нејзината делотворност.