Суперхраната што ти треба кога немаш енергија за ништо

Немаш енергија за ништо? Работиш со последните сили и едвај ги држиш очите отворени?

Со 5 кафиња во денот нема да го решиш проблемот!

Она што вистински ќе те разбуди и ќе ти даде сила и енергија се протеините во спирулината на San Sebastian.

Заморот е прв аларм преку кој телото се обидува да ти каже дека нешто не е во ред. Ако подолго време си без енергија, ризикуваш да го ослабеш имуниот систем.

Затоа, тука е твојот турбо полнач Spirulina San Sebastian!

Spirulina San Sebastian содржи 63% биолошки комплетни протеини составени од сите есенциjални аминокиселини што телото инстантно ги користи како енергија.

Со редовна консумација на Spirulina San Sebastian во телото се создава дополнителна енергија што ќе ти помогне да ги поднесеш и најнапорните денови.

Што е суперхрана?

Суперхрана или суперформула е онаа што ги содржи сите клучни хранливи материи што му се потребни на организмот.

Спирулината содржи протеини, есенцијални масни киселини, полисахариди, гама-линолеинска киселина, витамин Б и аминокиселини кои обезбедуваат енергија.

Бидејќи делува како антиоксидант, спирулината се користи и како превенција од синдромот на хроничен умор.

Истражувањата покажуваат дека 3 грама спирулина дневно го редуцира менталниот умор.

Спирулината е високоенергетска храна богата со јаглеродни хидрати што го покачува нивото на глукоза, бидејќи ниското ниво на глукоза во крвта поттикнува умор.

Суперхраната спречува оксидативен стрес

Студијата изведена врз животни покажа колку голем ефект има спрулината врз ДНК штетите кај глувците после акутно вежбање (чувство на замор).

Студијата покажа дека глувците се соочиле со висок оксидативен стрес (зголемена потреба за кислород кој резултирал со реактивни кислородни видови) и помала оксидативна активност.

Овие реактивни кислородни видови (ROS) предизвикуваат липидна пероксидација и оксидација на важни протеини.

Спирулината е антиоксидант кој делува директно на слободните радикали и плус го подобрува одговорот на телото на оксидативен стрес.

Индиректно штити инхибирајќи го оксидативниот ензимски систем. Исто така, директно реагира на слободните радикали и ги менува липидните пероксиди во хидроксилни.

Суперхраната го намалува уморот преку минералите

МАГНЕЗИУМ

Различни студии покажале дека магнезиумот е тесно поврзан со уморот.

Британскиот мадицински магазин The Lancet, потврдил дека пациентите кои страдаат од синдром на хроничен умор имаат ниско ниво на магнезиум во крвта.

Ниското ниво на магнезиум е поврзано со помал број на црвени крвни клетки.

Други студии покажале дека пациентите кои биле третирани со магнезиум, стасале до повеќе енергија, а ги намалиле болките во коските и мускулите.

Студијата заклучила дека консумирањето магнезиум во период од 6 недели е доволно за да станете одново активни и спонтано да го намалите уморот.

КАЛИУМ

Калиумот е клучен за електролитниот баланс во организмот. Откриено е дека кога е во дефицит, телото побрзо се уморува, а мускулите се соочуваат со грчеви.

Ако редовно пиете Spirulina San Sebastian, несомнено ќе ги пресретнете дневните потреби од овие минерали.

Суперхраната спречува дефицит на Б витамини

Истражувачите од Journal of Royal Society Medicine открија поврзаност помеѓу уморот и витамините од Б групата.

Витаминот Б6 или пиридоксинот го спречува заморот и го поддржува имунитетот кој ќе почне да попушта при услови на пролонгиран замор.

Силниот имунитет ќе го заштити телото од големиот број болести кои одат рака под рака со заморот и исцрпеноста.

Витаминот Б6 е всушност оној кој им дава моќ на Т-клетките да се изборат со инфекциите.

Недостатокот на витамин Б12  може да предизвика оштетувања во процесот на метилација, а тоа пак може да поттикне низа дефекти кои водат и до хроничен синдром.

Различни студии покажале дека храната богата со витамин Б12 поттикнува наплив на енергија, ја намалува депресијата и исто така поттикнува рак.

Спирулината е подеднакво добар извор на овие два клучни витамини – Б6 и Б12.

San Sebastian Spirulina производите можете да го набавите во аптеките на: Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети … во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс и во сите подобро снабдени аптеки.

San Sebastian Spirulina можете да го можете да го нарачате онлајн
https://alfalab.mk/kategorija/san-sebastian/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
*(Достава до домашна адреса со брза пошта)