Менталниот умор е знак за гладен мозок

Мозокот не ти мисли?

Не можеш да ги задржиш мислите во главата, како да испаруваат, како никогаш да не си ги чул?

Менталниот умор е состојба при која мозокот ги забавува своите когнитивни функции, па се јавува недостиг на фокус, концентрација, внимание.

Менталниот умор се јавува дури и кога телото е будно и одморено.

Зошто си ментално уморен?

Пренатрупаноста со обврски, слабата исхрана, промената на сезоната и летното сметање на времето, за многумина значи запаѓање во една летаргична и непродуктивна фаза.

Позборувај со своите колеги и ќе се увериш дека и ним им е исто.

Мозокот едноставно одбива да мисли, а ти треба да работиш и тука се јавува најголемиот проблем.

Како да дојдеш до ментална енергија?

Со строга дисциплина и здрав начин на живот.

Мозокот е мотор кој работи на гориво добиено од вистински намирници, доволно сон и физичка активност.

Но, тебе ти треба енергија ВЕДНАШ?

Не грижи се, потпри се на Dr. Viton – Magnezan Neuro и одново врати си ја продуктивноста, креативноста и мотивот за работа.

Овој специјално дизајниран суплемент ги содржи сите неопходни состојки кои го потхрануваат мозокот и го снабдуваат со неопходната ментална енергија за да останеш расположен да сработиш сè.

Формулата на Dr. Viton – Magnezan Neuro се темели на магнезиум – минерал за кој научните истражувања покажуваат дека го подобрува капацитетот за учење и капацитетот за помнење (влијае позитивно и на долгата и на кратката меморија).

Формулата е комплетирана со уште 13 активни состојки како Л-карнитин, витамин Ц, Јод, Б1, Б2, Б3, Б6, Б12, Д3 и Гинко Билоба кои во комбинација го штитат мозокот, го снабдуваат со енергија и ги одржуваат неговите функции на највиско ниво.

Што ќе ти се случи ако не поработиш на менталниот умор?

Менталната сила е како мускулната сила, се троши и сосем нормално е да дојдеш до точка на исцрпување.

Ако не ја надоместиш загубата, мозокот ќе станува сè порасеан и побавен, а твоето расположение ќе оди во надолна линија.

За мозокот целосно да закрепне и да се врати во форма, истовремено потхрани го со  минерали, витамини, антиоксиданти, аминокиселини.

Или поедностави ги нештата со Dr. Viton – Magnezan Neuro, прочуениот суплемент кој со години ја растерува мозочната магла на илјадници потрошувачи.

Нивните сведоштва прочитај ги тука.

Magnezan Neuro е уникатна формула што мозокот многу лесно ја апсорбира, а истата помага за непречена функција на когнитивните процеси.

Меморија, фокус, алертност, убави мисли, со Dr. Viton – Magnezan Neuro твојот мозок ќе работи во 5 брзина!

Производот ќе го најдете во аптеките на: Еурофарм, Зегин, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети…во дрогериите на dm и Cosmo – Tinex, како и сите подобро снабдени аптеки.

Може да го нарачате и онлајн на: https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-magnezan-neuro/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821

(Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот)

Производот може да Ви биде доставен на адреса со брза пошта!