Стопете ги килограмите со флерт

Флертувајте! Научниците велат дека така може да согорите 100 калории за само една минута.

На универзитетот Колумбија има спроведено истражување во која беа вклучени мажи и жени на возраст од 18 до 50 години, од 16 европски земји.

Мерено е колку енергија тие ќе потрошат за време на спремање за рандеву, колку за состанок, но и пред веб-камерите за време на он-лајн зборење.

Утврдено е дека жените трошат повеќе енергија пред да дојдат на состанок, а мажите на состанокот.

Така, во улога на заводничка жената троши 100 калории за само една минута, додека машките околу 60 калории.

Првиот состанок согорува десет „женски“ калории и само две „машки“.