Месечен хороскоп – Близнаци … што предвидуваат за Вас ѕвездите во месец декември

Доколку правилно сте ја сфатиле својата улога и основните правила во работната средина, бидете коректни и придржувајте се до веќе зацртаните или некои одредени професионални норми. Важно е правилно да се информирате и подготвите на различни варијанти на професионален настап.

Сакате да ја унапредите својата положба на работа и тежнеете кон ново лично усовршување, но работно –финансиските можности  во голема мерка зависат од ситуацијата во која диктираат вашите соработници или претпоставени. Во настојувањето да ги одложите некои обврски нема потреба да оставате погрешен впечаток. Покрај, личните интереси кои сакате да ги остварите, неизбежно е да ги оправдате и некои работни критериуми. Вашата способност за добро запазување, како и вештината за брзо прилагодување во новите услови ќе бидат добро наградени.

Од 11. декември ве очекуваат успешни резултати и прекрасна можност за понатамошно професионално усовршување. Имате впечаток дека во својот љубовен живот се соочувате со минлива криза, партнерот ќе ви даде до знаење дека очекува заеднички договор. Настојувате да ги решите своите внатрешни дилеми и сомнежи, затоа чувствувате емотивна несигурност или изгубеност. Ви се чини дека партнерот нема доволно разбирање за вашите проблеми, така да конфликтите влијаат на вашето променливо расположение. Склони сте кон чести изливи на лутина и помалку го провоцирате својот партнер. Недостатокот на оптимизам настојувате да го обезбедите со некои надворешни забави. Важно е да не се залетувате во своите оценки или да не  проверувате нечии емотивни намери.

Бидете доволно трпеливи и „мудри“исчекувајќи го расплетот, можна е љубовна романса, но дури на „втор поглед“. На крајот на месецот ве очекуваат позитивни промени, партнерот ќе се придружи на вашите желби. Можно е и да запознаете една атрактивна личност, која ќе ги исполни вашите основни критериуми и очекувања.

ПРЕДЛОГ- Присуството на Сонцето и Меркур во седмото поле , покрај поволните упливи на Венера во вашето осмо поле, ќе ве направат привилегирана и среќна личност. Ве следат позитивни влијанија на Марс, Јупитер и СМЧ. Патот до успех во работата или до личната среќа претставува најубаво задоволство во низата среќни околности и со нечие присуство или емотивна наклонетост. Сметајте на својата „добитна комбинација“. На крајот на месецот ќе ве следи и влијанието на „факторот среќа“ и можноста од позначајна добивка.