Што може да ти помогне да го издржиш тренингот до крај?!

Вежбаш турбо секој ден, се трудиш по секоја цена да го средиш телото за летово, но болките и грчевите во мускулите те враќаат назад на фотелјата.

Не можеш да издржиш ни 20 минутен тренинг. Остра, интензивна и ненајавена болка ги напаѓа твоите мускули и буквално те парализира сè додека контракцијата не попушти.

Мускулните грчеви се јавуваат од неколку причини, но несомнено се почести во лето поради жештината.

Одамна е познато дека магнезиумот е минерал кој навистина ефикасно ги опушта мускулите, па додека не почнале горештините, опреми се со Dr. Viton – Magnezan C.

Магнезиумот е градбена единица на самите мускули, а како додаток во исхраната директно учествува во оформувањето на мускулот и го снабдува со енергија и сила.

Додека комбинацијата на магнезиум и витамин Ц многу поволно влијае на мускулатурата, ја опушта и ја зајакнува за да го издржиш и секојдневието и секој спортски предизвик што си го замислил.

Минералот магнезиум е од суштинско значење за нормалното функционирање на коските и мускулите. Но, тој забрзано се троши при зголемена физичка активност и спортување, најмногу поради тоа што телото се поти и губи значителна количина електролити.

Конкретно, телото губи околу 36 милиграми магнезиум со секој литар пот!

Доколку не ги надоместиш ваквите загуби, мускулите нема да работат со полн капацитет, ќе почнат да се грчат, а тоа несомнено ќе го загрози твојот перформанс, но и твоето здравје.

Мускулите се склони на грчеви и кога се уморни, бидејќи интензивниот тренинг поттикнува излачување на млечна киселина и токму поради неа се соочуваш со болно воспаление.

Но, ако тренингот редовно го поткрепуваш со Dr. Viton – Magnezan C, твоите мускули ќе бидат снабдени со доволно кислород, па уморот ќе те прескокне.

Dr. Viton – Magnezan C има продолжено дејство врз мускулите, па после процесот на релаксација поттикнува процес на репарација на сите оние мускулни влакна кои се соочиле со минимални повреди во текот на тренингот.

Овие повреди не се видливи, но многу силно се чувствуваат особено ако се манифестираат преку грчеви во текот на денот или ноќта додека спиеш.

Обновата на мускулите се одвива забрзано кога пиеш Dr. Viton – Magnezan C, бидејќи суплементот е надополнет со витамин Ц кој делува антиоксидативно помагајќи им на мускулите да излезат на крај со слободните радикали кои поттикнуваат воспаление.

Продолжи да работиш на својата фигура, бидејќи така работиш и на твоето севкупно здравје. Но, за да си ја олесниш задачата тука е Dr. Viton – Magnezan C, суплемент дизајниран да ти ги спреми мускулите за тренинг и да ги опушти после тоа.

Dr. Viton- Magnezan C  можеш да го купиш во аптеките на  Еурофарм, Зегин, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети во DM-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

можеш да го нарачаш онлајн на https://alfalab.mk/proizvodi/magnezan-c/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот )

Dr. Viton – Magnezan C ќе ти го доставиме на твојата домашна адреса со брза пошта.