Што ти недостасува кога си лошо расположен?

Немаш волја за ништо? Се чувствуваш како сите бродови да ти потонале?! Промените во расположението ти влијаат врз секојдневното функционирање, а се пресликуваат и навечер?! Тешко заспиваш и имаш прекинат сон?

Попусто го бараш решението во медитации, купки и масла од лаванда. Проблемот е длабок, дури до клеточно ниво и се крие во триптофанот.

Никогаш претходно не си слушнал за триптофан?!

Но, секако си слушнал за витаминот Б3. Триптофанот претставува аминокиселина која учествува во создавањето на витамин Б3. Ниацинот е уште познат како витамин Б3 – еден од групата Б витамини кои се грижат за беспрекорна работа на организмот. Витаминот Б3 учестува во повеќе од 400 биохемиски реакции на клеточно ниво и е неопходен за синтеза на хормонот серотонин.

Што се случува кога на организмот му недостасува триптофан?!

За почеток, навистина е лошо да се биде во твое друштво ако ти недостасува триптофан. Расположението ти опаѓа, раздразливоста и нервозата драстично се зголемуваат. Недостатотокот на триптофан, витами Б3 и серотонин значително влијае на мозочните функции, па стануваш порасеан и заборавен, нервозен, нерасположен, хронично уморен.

Триптофанот поттикнува излачување на хормон на среќата

Добро прочитавте! Серотонинот го стабилизира расположението, поттикнува чувство на благосостојба, го регулира апетитот, дигестијата и температурата, а влијае и врз излачувањето на мелатонинот. Со тоа го регулира и циклусот на спиење и го подобрува сонот. Од ова, многу лесно може да се заклучи дека серотонинот со причина го носи епитетот хормон на среќата.

Како да стигнеш до повеќе триптофан?

Маите и Ацтеките ги  уживале продобивките на маслото од чиа уште во древното минато, а напредната наука ги имплементира во нашето секојдневие и денес. Зошто?! Бидејќи чиата е семе богато со аминокиселини, меѓукои и триптофанот.

Триптофанот е есенцијална масна киселина, што значи дека телото само не ја произведува па мора да се внесува. Dr. Viton – Chia Oil софтгел капсулите содржат квалитетно масло од чиа семе кои ќе ти овозможи секојдневен внес на триптофан кој му е потребен на здравиот организам.

Dr. Viton – Chia Oil капсулите го негуваат твоето ментално здравје, а со тоa го подобруваат и физичкото. Со Dr. Viton – Chia Oil капсулите ќе го подобриш и стабилизираш расположението, ќе се чувствуваш порелаксиран и посмирен, ќе имаш повеќе енергија, ќе го регулираш сонот, ќе го подобриш когнитивниот перформанс на мозокот. Што повеќе ти треба?!

Dr. Viton – Chia Oil нека биде твојот вистински извор на среќа!

Dr. Viton – Chia Oil софтгел капсулите се достапни во аптекитe на: Зегин, Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети и во други подобро снабдени аптеки, како и во дрогериите на dm и Cosmo – Тинекс.

Можеш да ги нарачаш и онлајн на: https://alfalab.mk/proizvodi/chia-oil/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот)

Dr. Viton – Chia Oil може да ти ги доставиме и на твојата домашна адреса со брза пошта!