Што да пиеш за да не те фаќаат грчеви и болки во нозете?

Ако ти се случува често да те фаќаат грчеви, особено после тренинг, тогаш најверојатно ти недостига магнезиум.

Грчевите се предизвикани од неволно и нагло згрчување на одреден мускул во телото, и најчесто траат од неколку секунди до неколку минути. Но колку и да траат, искуството е многу непријатно и болно.

Ваквото згрчување на мускулите е резултат на неконтролирано испраќање на нервни импулси до клетките во зафатениот мускул, што е последица на електролитен дисбаланс во меѓуклеточните простори, најчесто предизвикан од намаленото ниво на магнезиум.

Магнезиумот е минерал кој секојдневно му е потребен на твоето тело, тој е вклучен постојано во повеќе од 300 ензимски реакции, и иако секојдневно го внесуваш со храната, ако спортуваш и интензивно се потиш, нормално е загубата на магнезиум кај тебе да е поголема.

Магнезиумот е еден од најпотребните минерали за луѓето кои активно спортуваат, и дополнувањето на твојата исхрана со магнезиум може да ти помогне поинтензивно да тренираш и побрзо да се опоравуваш после тренинзите.

Затоа не чекај и нарачај Dr. Viton – Magnezan B6 веднаш!

Затоа што ако се прашуваш дали постои нешто подобро и поефикасно од чистиот магнезиум, има и тоа е комбинацијата на магнезиум со витамин Б6!

Витаминот Б6 не само што делува релаксирачки, тој го зголемува и внесот на магнезиумот во клетките, го намалува неговото излачување од телото, со што се постигаат повисоки концентрации и поголема ефикасност на овој минерал.

Dr. Viton – Магнезан Б6 може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Dr. Viton – Магнезан Б6 можете да го нарачате онлајн:
https://alfalab.mk/proizvodi/magnezan-b6

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)