Сега можеш ефикасно да го намалиш крвниот притисок без да предизвикаш несакани ефекти!

Ако имаш покачен крвен притисок пожелно е да јадеш лук.  Препораката во случај на хипертензија е секојдневно да се јаде од половина до едно ипол чешне лук, како додаток на некој оброк или посебно.  Лукот гарантирано ќе ти го намали покачениот крвен притисок но несомнено ќе те остави со непријатен мирис на здивот.

Доколку сакаш да го избегнеш мирисот тогаш додатоците во исхраната кои содржат лук се подобро решение за тебе.

Лукот е еден од најефикасните природни лекови за намалување на покачениот крвен притисок.  А црниот или т.н ферментиран лук се смета дека има уште посилно дејство бидејќи е побогат со биоактивни состојки од свежиот лук, а притоа нема мирис!

Покачениот крвен притисок, денес за жал е многу честа состојба, и затоа е важно редовно истиот да се мери и да се внимава вредностите секогаш да се одржуваат во нормала.

Со сеопфатна анализа на седум студии било заклучено дека редовната употреба на лук со цел да се намали притисокот, било постигнато намалување од 6.71/ 4.79 mmHg во споредба со плацебо, и тоа без појава на несакани ефекти.

Научните истражувања посочуваат дека ваквото антихипертензивно дејство на лукот е резултат  на присуството на полисулфиди кои ја зголемуваат продукцијата на водороден сулфид и ја зголемуваат регулацијата на ендотелниот азотен оксид, што доведува до релаксација на мазните мускулни клетки, до ширење на крвните садови и успешно намалување на покачениот крвен притисок.

Истотака се смета дека еден од факторите за појава на покачен крвен притисок може да биде и недостатокот на сулфур и истиот се регулира преку дополнување на исхраната со органосулфурни состојки од лукот како што се алицин, диалил дисулфид, диалил трисулфид итн.

Dr.Viton Alizin е уникатен додаток во исхраната кој содржи ферментиран црн лук, со посилно лековито дејство од свежиот бел лук, при чие користење не се појавува здив со мирис на лук, и кој не го иритира стомакот!

Dr.Viton Alizin, уникатен суплемент со ферментиран црн лук сега е достапен е во во аптекитe на:  Еурофарм, Виола, Бети во други подобро снабдени аптеки, како и во дрогериите на dm и Cosmo – Тинекс!

Dr.Viton Alizin сега можеш да го нарачаш и онлајн на:

https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-alizin/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот )

Нарачај веднаш и Dr.Viton Alizin може да ти го доставиме уште сега  на твојата домашна адреса со брза пошта!