Ревматиден артритис- како да го победиш безбедно?

Се будиш наутро и повторно имаш закоченост во згобовите, чувствуваш топлина, болка, оток…веќе подолго време се мачиш со истите симптоми кои секогаш се јавуваат симетрично, во двете дланки, двата зглоба, двете колена…понекогаш наутро ти е потребно повеќе од еден час за твоите зглобови да почнат да се движат како што треба…

Ваквите симптоми најчесто посочуваат на ревматиден артритис, но за негово дијагностицирање секако е потребно да појдеш на лекар.  Ревматидниот артритис е автоимуна болест која најчесто ги зафаќа зглобовите, главната цел на медицинскиот третман е да се намали и контролира воспалението, да се намали болката и отокот, да се забави развојот на болеста и да се редуцира физичката попреченост.

Куркуминот е жолт пигмент, состојка на куркумата кој во последно време привлекува огромно внимание поради големиот број на научни студии со кои е потврдено неговото позитивно дејство врз здравјето на човекот.

Куркуминот се препорачува за превенција и третман на повеќе про-инфламаторни хронични болести, во кои спаѓа и ревматидниот артритис, но во споредба со конвенционалните лекови чија употреба, особено долготрајна, е пратена со многу несакани ефекти, куркуминот има докажана фармаколошка безбедност и занемарливо ниска цена!

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

  • Куркуминот може да ти помогне во борбата со ревматидниот артритис, без да се плашиш од несакани ефекти!
  • Куркуминот има силно противвоспалително и антиоксидансно дејство и тоа е докажано со многу научни студии!
  • Куркуминот безбедно ќе ти го намали воспалението, отокот и болката!
  • Куркуминот е прогласен за фармаколошки безбеден и според ФДА спаѓа во категоријата GRAS (generally regarded as safe)!
  • Куркуминот има занемарливо ниска цена во споредба со конвенционалните лекови!
  • Куркуминот ќе го подобри квалитетот на твојот живот и ќе ти заштеди пари!

Поради големата популарност и докажано позитивно дејство врз здравјето на човекот, на пазарот постојат повеќе производи во чиј состав влегува куркуминот, но важно е да се знае дека  куркуминот може да има ниска биоискористливост во телото доколку не е специјално формулиран за да тоа се надмине.

Докажано е дека екстрактот од црниот бибер (пиперин) може да ја зголеми биоискористливоста на куркуминот и до 2000% кога се земаат истовремено, а тоа го постига преку механизмот на блокирање на метаболизмот, односно со инхибирање на неговата глукуронидацијата.

San Sebastian Turmeric – Curcumin содржи висококонцентриран екстракт на куркумин, во комбинација со пиперин, кој има моќ да ја зголеми биоискористливоста на куркуминот во организмот и да овозможи максимален позитивен ефект!

Ревматидниот артритис, е болест која не смее да се игнорира, доколку не се стави под контрола воспалението може да доведе до уништување на рскавицата и коските и да ги деформира зафатените зглобови, постојаната болка може да ти го попречи вршењето на секојдневните обврски и значително да го намали квалитетот на твојот живот!

Но за среќа сега знаеш дека постои природно и безбедно решение!

Висококвалитетниот додаток во исхраната San Sebastian Turmeric – Curcumin може да го набавиш многу лесно!

Пробај уште денес!

Нарачај San Sebastian Куркума (Turmeric) онлајн: https://alfalab.mk/proizvodi/kurkuma/

Продажни места:
Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Нарачки на телефон: (02) 3218-821
Секој работен ден од 8:30 до 15:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)