Под стрес си, земи магнезиум!

Гледаме дека денес стрес не ни фали, дека стресот секојдневно е присутен во нашите животи, колку и да се обидуваме да го елиминираме. Сигурно секојдневно сведочиш колку стресот ти е штетен по здравјето, колку ти ја нарушува рамнотежата во организмот, те оптоварува и ти ги троши нервите, ти влијае на психофизичката способност и во најлош случај владее со твоето битие. Редовно избива во разни ситуации, те гуши, те кочи во напредувањето, го забрзува процесот на стареење на организмот и те попречува во остварување на единствената цел: да бидеш здрав!

Сведоци за штетноста на стресот по нашето здравје сме секој ден. Сведочиме колку ни ја пореметува рамнотежата во организмот, не оптоварува и ни ги троши нервите, влијае на психофизичките способности и во најлош случај владее со нас. Не кочи во напредокот, го забрзува процесот на стареење и не ограничува во остварување на една цел: да бидеме здрави!

КОИ СЕ СИМПТОМИТЕ НА СТРЕС? 

Постојаната изложеност на стресни ситуации е алармантен факт кој го уништува психичкото и физичкото здравје. Симптомите на стрес се таложат постепено, а препознавањето на истите може да ти помогне да го спречиш и контролираш стресот.

СТРЕСОТ не делува на секого исто, па различни луѓе имаат различни симптоми. Долготрајниот стрес може да предизивка сериозни последици, па може да се развијат анксиозност и депресија, проблеми со желудникот или срцето. Кога често си под стрес може да се жалиш на главоболка, недостаток на енергија, нагласено потење, како и разни проблеми со кожата и косата, а кај некои се јавува и сексуална дисфункција. 

КОЈА Е УЛОГАТА НА МАГНЕЗИУМОТ ВО СИТУАЦИИ НА СТРЕС? 

Недостатокот на магнезиум во организмот често е последица на ментален или емоционален стрес. Магнезиумот е важен за нервна и мускулна рамнотежа, оти помага против замор, вознемиреност и стрес. 

Зошто е важаен овој минерал? Хроничниот стрес го исцрпува организмот и ги намалува резервите на магнезиум чија доволна количина во организмот го блокира опуштање на хормонот на стрес. Го смирува и нервниот систем, овозможувајќи спроводливост на нервните импулси и со тоа опуштање на мускулите. 

Dr.Viton – MagnezanB6 е синергија помеѓу магнезиум и витамин Б6 која одржува оптимален и доволен внес на овој минерал, со што се ублажуваат последиците од стрес, а и ќе те подготви за идни стресни ситуации. 

 

Dr.Viton – MagnezanB6 можете да го нарачате онлајн:

https://alfalab.mk/proizvodi/magnezan-b6

Dr.Viton – MagnezanB6  може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на dm и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)