5 причини зошто Dr. Viton Magnezan Neuro го храни мозокот

Се чувствуваш нерасположено и вознемирено? Немаш енергија? Немаш концентрација, а денот штотуку почнал? Погледнете зошто Dr. Viton Magnezan Neuro е најдобрата „храна“ за твојот мозок.
Овој суштински коктел од магнезиум, витамини, антиоксиданти, аминокиселини и гинко билоба придонесува за правилно функционирање на мозокот, нервниот систем и стимулатори на добро расположение и благосостојба. Моќен коктел кој ја поттикнува правилната работа на мозокот што придонесува за подобра концентрација и меморија. Здравиот нервен систем ни овозможува да воспоставиме хармонија и рамнотежа на сите сетила.

  1. Го подобрува помнењето;
  2. Ја зголемува концентрацијата;
  3. Намалува анксиозност и стрес;
  4. Го оптимизира нивото на магнезиум во мозокот;
  5. Се смета за најдобра превенција на деменција и Алцхајмерова болест;

Магнезиумот е минерал за релаксација и недостатокот на овој минерал може да влијае на начинот на кој мозокот ги обработува мислите и емоциите. Комбиниран со бројни Б витамини, кои влијаат на работата на нервниот систем, го спречуваат воспалувањето на мозокот и го потпомагаат создавањето на нови мозочни клетки. Неверојатните придобивки во однос на помнењето дефинитивно ги зема екстрактот од гинко билоба. Кога екстрактот од гинко билоба ќе се искомбинира со магнезиум, има оптимален ефект на ѕидовите на крвните садови. Недостатокот на гинко билоба доведува до недоволен доток на крвта во мозокот што предизвикува депресија, слабо помнење, проблеми со рамнотежата, главоболка и можност за мозочен удар. Доброто расположение се должи на присуството на витаминот Ц, кој е потребен за нормалното создавање на хормоните кои ги носат сигналите од мозокот низ целото тело (серотонин, допамин, епинефрин и норепифрин). Тие се одговорни и за концентрација, мотивација и праг на осетливост на болка. Л-карнитинот е само еден голем плус додаден на овој производ. Помага при заштита на мозокот од оштетувања предизвикани од стрес и ги подобрува мозочните функции.