Конечно откриено што го држи мозокот бистар и оштар

Колку пати последниов месец ти се случило мозокот едноставно да ти се блокира? Да заборавиш некој податок, да ја изгубиш поентата во сред реченица, да не можеш да  се сетиш на некое име, каде си оставил некој предмет од пред само некој час?

И додека вистината е делумна дека сите овие ситуации се поврзани со секојдневното стресно и оптоварено живеење, непобитен е фактот дека сето ова и тоа како влијае на функционирањето на мозок. ДА, модерниот свет во кој живееш забрзано се менува и остава несогледливи последици: зголемен стрес и недостаток на внатрешна рамнотежа на силата. Ти, како и сите останати се соочуваш со наметнати обврски кои треба да ги решиш. А, знаеш дека стресот и болестите се тесно поврзани и научно е докажано дека стресниот начин на живот може да има негативно влијание на должината на животот, кардиоваскуларните болести, мозокот, имунолошки нарушувања, како и патофизиолошки последици на нормалното стареење.

Неповторлива понуда на Vitamin C Serum за 590 ден. + Подарок CLINOX

ЗА ДА НАПРАВИТЕ НАРАЧКА КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Сакаш да се ослободиш од стресот кој те блокира на сите полиња? Сакаш никогаш повеќе да не стравуваш дали некоја тензија или нервоза пак ќе ти ги истенчи нервите? И да знаеш дека си им облекол штит на живците спремен да те одбрани од сите удари?

ЕДНА ТАБЛЕТА ДНЕВНО НА Dr. Viton Magnezan NEURO И СТРЕСОТ НЕ ТИ МОЖЕ НИШТО

Магнезиумот во комбинација со витамините од Б групата, особено витаминот Б3, помага во синтеза на хормоните на стресот и го одржува општото здравје на целиот организам. Уникатната ревулуционерна антистрес комбинација на природни состојки во Dr. Viton Magnezan NEURO ќе ти го заштити мозокот и нервите и нема да дозволи стресните хормони да ја пореметат работата на виталните клетки задолжени за хармонија во телото.

КОЛКУ МОЗОКОТ ЌЕ ТИ БИДЕ “ВКЛУЧЕН“ И КАКО ЌЕ СЕ СПРАВИШ СО СТРЕСОТ ЗАВИСИ ОД ТЕБЕ

Бројни научни студии заклучиле дека високото ниво на стрес и појавата на рак се поврзани и потврдиле дека стресот го забрзува растот на клетките на ракот и ја блокира способноста на телото да се бори против канцерот. Силниот стрес, дури и во интервал од само неколку дена доведува до слабеење на имунитетот, правејќи го ранлив и неспособен. Главниот виновник и разорувач во телото – кортизолот (хормон на стресот) може да ја ограничи способноста на имуниот систем и да го направи подложен за речиси сите болести.

Ако состојбата на стрес потрае, енергијата се исцрпува, се јавува нагло заморување, вртоглавица, раздразливост, пад на шеќерот во крвта, глукозата потешко доаѓа до клетките…

Затоа не дозволувај да паднеш и да му се предадеш на стресот. Земи една таблета Dr. Viton Magnezan NEURO и дочекај го животот на нозе!

Dr. Viton – Magnezan Neuro можете да го нарачате онлајн:
https://alfalab.mk/proizvodi/magnezan-neuro/

Dr. Viton – Magnezan Neuro може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)