Како Dr. Viton Magnezan NEURO ти обезбедува брзо заспивање и мирен сон?

Исполнет ден со внатрешен мир, опуштен и без нервози со оштар ум и концентрација подготвен за секој можен предизивик. Ти звучи примамливо? Сакаш и ти да не му дозволиш на стресот да ти го “гази“ денот во погрешна насока? Едноставно со позитивна мисла и во хармонија сам со себе да го пречекаш секој нов ден?

Ние знаеме како! Со само една таблета природен суплемент дневно ќе си обезбедиш спокој и заштита на целиот свој нервен систем!

Неповторлива понуда на Vitamin C Serum за 590 ден. + Подарок CLINOX

ЗА ДА НАПРАВИТЕ НАРАЧКА КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Dr. Viton Magnezan NEURO е прецизно избалансирана антистрес комбинација на витамини, минерали и аминокиселини кои природно ти обезбедуваат ментална и физичка хармонија на целиот организам.

Зошто Dr. Viton Magnezan NEURO е толку моќен и како делува?

Основата и движечката моќ на Dr. Viton Magnezan NEURO е магнезиумот, кој е еден од основните макроелементи и без него организмот не може нормално да ти функционира. Загрижувачки е што бројни истражувања покажуваат дека над 60% од населението овој минерал го внесува во многу мала количина во однос на потребното.

МАГНЕЗИУМОТ е неопходен за чувство на внатрешен мир, оти е најефикасна материја против стресот и делува побрзо од било која вежба за опуштање. За многу кусо време го смирува централниот нервен систем, оти го ублажува стресот условен од нервните импулси, а резултатот е смиреност.

На истиот начин го јакне и срцето, бидејќи стресот најмногу на него влијае. Хроничниот стрес го исфрла моторот на животот – срцето – од такт. Постојаниот стрес е „отров“ за крвниот притисок и срцето. Ако и ти си под стрес, тогаш пред се ти е потребен дополнителен магнезиум за да ти ги смири нервите, опушти мускулите и да ги направи проодни крвните садови, га го нормализира крвниот притисок, да обезбеди правилен срцев ритам и добар сон.

Овој минерал е апсолутен владател над над 300 ензими кои продираат длабоко во душевната состојба. Тој управува со метаболизмот и е клучен за секој орган во телото.

СТРЕСОТ е болест на 21. век. Притисок на работа, прекувремена работа, финансиски потешкотии, преголеми барња, премалку сон и бројни други фактори за стресот, изразено ја зголемуваат потребата за овој минерал. На сите тие симптоми, заедничко им е што ензимите со кои управува магнезиумот не се активни, па тие се активираат.

Во основата на формулата на Dr. Viton Magnezan NEURO е магнезиумот, кој совршено се надополнува со уште 13 природни состојки со цел брзо, ефикасно и безбедно да го намалат стресот, смират нервите и овозможат природен баланс на целиот организам.

Кога делува со Л – теанинот кој е аминокиселина има моќ да ја подобри менталната функција и најчесто се користи при анксиозни состојби, но и при и ментални нарушувања.  Витамините од Б групата ја “бустираат“ мозочната функција. Б3 витаминот му е потребен на мозокот за доволно енергија и правилно функционирање. Од друга страна, витамините Б6 и Б12 го подобруваат нивото на хомоцистеин – аминокиселина која учествува во изградба на ткивата. Ако во телото нема доволно витамини од Б групата, хомоцистеинот останува неразграден и така влијае на појава на срцеви болести, а со тоа и на здравјето на мозокот.

Не дозволувај вознемиреноста, нервозата и стресот да те кочат да живееш исполнет, среќен и спокоен живот. Со Dr. Viton Magnezan NEURO обезбеди си секојдневие вредно за живеење!

Dr. Viton – Magnezan Neuro можете да го нарачате онлајн:
https://alfalab.mk/proizvodi/magnezan-neuro/

Dr. Viton – Magnezan Neuro може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)