Kрема што ја смирува болката за само неколку минути?

Замисли си ден без болка и замор во нозете, без тензија во мускулите и без вкочанетост во зглобовите и грбот. И сето тоа да го постигнеш за само неколку минути.

МОЖЕШ да и ставиш крај на болката и без проблеми да ја извршуваш секоја обврска што ти е предвидена во денот.

Се што ти треба е зафатено болно место да го намачкаш со Dr.Viton – MOVENS крема, лесно да ја втриеш и да почекаш неколку минути. БОЛКАТА ЌЕ ЈА СНЕМА!

Како пчелиниот отров (АПИТОКСИН) во Dr.Viton – MOVENS кремата делува како природен аналгетик?

Со сигурност се знае дека пчелиниот отров има способност за намалување и елиминирање на болките, зголемување на работната способност и во мали дози заштитна сила на организмот. ПЧЕЛИНИОТ ОТРОВ  содржи низа биохемиски и фармаколошки активни материи, како што се: хистамин, допамин, мелитин, апамин, пептиди, минимин и ензими фосфолипаза и хијалуронидаза.

Испитувањата покажале дека содржи и поголеми количини на магнезиум, кој делува на опуштање и смирување на нервниот систем, а има и мали количини бакар и хистамин. Двата ензима во него овозможуваат подобро ширење во телото, особено кога  се користи преку кожата.

Со оглед дека пчелиниот отров во Dr.Viton – MOVENS кремата е прецизно дозиран тој делува многу брзо, без можност за појава на било каква кожна реакција. Притоа, овозможува транспорт на активните компоненти до најдлабоките слоеви на кожата со што постигнува константен и долготраен ефект на позитивно делување.

Втривањето на Dr.Viton – MOVENS кремата помага и при различни видови на ревматизам. Поради начинот на користење, преку кожата, помага и при третман на хронични заболувања на зглобовите и некои пореметувања на ’рбетниот столб, при невралгија, но има брзоделувачки ефект и при слични акутни состојби.

Единствениот состав на самиот пчелин отров истовремено:

  • Ја подобрува циркулацијата и микроциркулацијата во ткивата и органите
  • Ја подобрува и забрзува регенерацијата на ткивата
  • Ги намалува болките во мускулите и лигманетите

Овој уникатен механизам на функционирање на Dr.Viton – MOVENS кремата  ги олеснува хроничните болки во грбот и нозете, корисна е во третирање на болни и воспалени зглобови (што погодува за олеснување при артритис) и болки во нервите (невралгија).

Не чекај СТАВИ И КРАЈ НА БОЛКАТА …
Нарачај веднаш на телефонкиот број (02) 3218-821
Секој работен ден од 8:30 до 15:30 часот.

или нарачајте онлајн:

https://alfalab.mk/proizvodi/movens-krema/

(Достава до домашна адреса со брза пошта)

Dr. Viton – Movens кремата можеш да ja набавиш во Зегин, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети… во дрогериите на dm и во сите подобро снабдени аптеки.