Сакаш да се ослободиш од отечените и болни зглобови? Еве како!

Чувствуваш во последно време нелагодност во зглобовите? Ти се јавува како оток и вкочанетост, па не можеш да се движиш со интензитет и на начин како што си го правел тоа претходно. Иако физички, ваквиот проблем дефинтивно ти влијае и на психата, те прави нервозен, немоќен и очаен во намерата да продолжиш да живееш без болка и ограничувања.

Знаеш ли дека можеш лесно и едноставно да си го решиш проблемот?

Комбинирањето на неколку клучни природни состојки кои го поддржуваат здравјето на зглобовите ќе ти помогне во исто време и да ја стопираш болката, но и да внесеш состојки кои се неопходни за одржување и зачувување на твоите зглобови.

Dr. Viton MOVENS таблетите во себе содржат хондроитин сулфат, д-глукозамин сулфат, МСМ, хијалуронска киселина, колаген, како и витамините Ц и Д3. За некои од нив може и прв пат да слушаш, но науката прецизно докажала зошто сите тие се одлична поддржка и помош за твоите зглобови.

КАКО ТАБЛЕТИТЕ DR.VITON-MOVENS ЈА НАМАЛУВААТ БОЛКАТА ВО ЗГЛОБОВИТЕ И ИСТОВРЕМЕНО ГИ ХРАНАТ?

Д – глукозамин сулфатот е состојка што претставува основа за зачувување на здравјето на зглобовите и која допринесува за формирање и обновување на ’рскавицата во самиот зглоб. Таа има природно противвоспалително дејство и се препорачува кај остеоартритис, дегенеративни болести на зглобовите, артритис на колено, лакт, рамена и колкови, како и за виличниот зглоб.

Хондроитин сулфат има моќ да го забави пропаѓањето на ’рскавицата и со тоа да ги редуцира симптомите кај лица со остеоартритис. Притоа, ја намалува и смирува болката и овозможува непречено и слободно движење.

МСМ  е природна храна за зглобовите, која спречува и го намалува отокот што може да се јави околу зглобовите.

Хијалуронската киселина е базата која ги одржува зглобовите и ти помага да се движиш. Без доволна количина од неа се намалува самото функционирање на било кој зглоб.

Колагенот е состојка која со текот на годините природно се намалува во организмот и потребно е соодветно да се надомести, за да се одржува ’рскавицата и да работат зглобовите. Без колаген, целиот коскено-мускулен систем ја губи еластичност,  цврстина, станува опуштена и може да дојде до целосно нарушување на здравствената состојба и мобилноста на телото.

Витамините Ц и Д3 играат значајна улога за здравјето на зглобовите. Витаминот Ц заедно со колагенот обезбедува добра структура на ‘рскавицата и крвните садови (капилари) кои стануваат поцврсти и поотпорни. Витаминот Д3 е важен за одржување на нивото на калциум и магнезиум, кој ги одржува коските, преку кои всушност зглобовите ги добиваат сите хранливи материи потребни за нивно непречено функционирање.

Олесни си ја болката, врати си ја подвижноста!

Dr. Viton – MOVENS твојата тајна за движење без болка!

Направи брза онлајн нарачка на Dr. Viton MOVENS таблети:
https://alfalab.mk/proizvodi/movens/

Dr. Viton MOVENS таблетите можете да ги набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс, во Супер Тинекс маркетите и во сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)